Hagyományos japán építészet modern köntösben

A Cubo Design Architect, avagy a francia művészpáros bemutatta T3 House nevű legújabb munkáját a japán Kamakuraban. A hihetetlen elhelyezkedés és a partra való kilátás, a távolban a Fuji magaslataival kiegészül a külső és belső tér összemosódásával, így jön létre egy tradícionális japán építészet modern megvalósulása.

Cubo Design Architect

Japán, New York és Párizs között ingázva az ügyfelek egy állandó lakhelyet kerestek Kamakurában. A Cubo-t azzal bízták meg, hogy egy kényelmes házat tervezzenek, mely a tradicionális japán elemek mellett sok helyet biztosít a tengeren túlról érkező vendégek számára.

Cubo Design Architect

Az eredmény ezért tartalmaz egy két szobás vendégházat és egy japán stílusú szobát. A japán építészet részleteit finoman beszőtték az otthon terveibe, így létrejött egy “modern japán stílusú építészeti stílus”.

Cubo Design Architect

Az eresz és a tető tipikus alakja, melyet a sukiya-zukuri japán építészeti stílus biztosít különleges szépséggel látja el a házat. Az ereszek mind élesek és finomak és folytonosan veszik körbe az épületet.

Cubo Design Architect

Erőteljes de finom dizájnt ötvöz a japán építészet, míg teljesen kihasználja az alapanyagok előnyeit. Ezeket az elveket követve a Cubo egy minimalista dizájnt hozott létre, ahol az anyag lényege áll a belső tér középpontjában. A természetes fa mellett különféle ősi japán anyagokat, mint a gránit és a japán papír használtak fel.

Cubo Design Architect

A magánéletet biztosítva az úttól távol esik a ház, mely a környezet felé nyílik meg. A félig nyitott terekkel és hatalmas üvegfelületekkel biztosítják a külső környezethez való kapcsolódást, így a lakók és vendégeik teljes mértékben élvezhetik a hely természeti adottságait.

Cubo Design Architect

Cubo Design Architect

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek