Harcra termett az új Nageurs De Combat búváróra

Az első modern búváróra hatvan évvel ezelőtt jelent meg. A modellt a Nageurs de Combat katonai egység számára készítették, akik mélytengeri kutatásokat végeztek. Most egy 300 darabra limitált kiadással tisztelegnek az óceánszakértők bátorsága előtt.

Nageurs De Combat

Amikor Jean-Jacques Fiechter csatlakozott a Blancpainhez, az volt a célja, hogy búvárok számára készítsen egy profi karórát. Ő maga is szenvedélyesen szerette az óceánt, tehát tudta, az órának időtállónak, vízállónak, megbízhatónak és könnyen leolvashatónak kell lennie. Két évvel később megkereste Claude Riffaud, a Combat Swimmers alapítója. A Fifty Fathoms névre keresztelt óra 1953-ban született meg.
Ebben az évben pedig egy újabb kollekció követi az ikonikus órát, a Fifty Fathoms Nageurs de Combat. Ezt az eredeti karóra inspirálta. A 45 milliméteres acél óratokot lumineszkáló számlap kíséri, amelyet zafírkristály üveg véd. A robusztus hátlapon a katonai egység jelvényképe díszíti, valamint egy vasmacska.

Nageurs De Combat
A matt fekete számlapot a legkeményebb körülmények között is könnyedén leolvashatjuk, az információt pedig a dátumkijelző egészíti ki.
A Fifty Fathoms Nageurs de combatot egy automata 1315 óramű hajtja, amely akár 120 óra járástartalékkal rendelkezik. Ára 14.500 svájci frank.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek