Hat ember, öt ló egy 550 ezer dolláros lakóautóban

Az éves német CMT (Caravan, Motor and Tourism) kiállítása különösen széles lakóautó palettát sorakoztatott fel, a több száz kiállított jármű között van néhány luxus motorhome is.

RJH Exclusive

A leglenyűgözőbb nagy lakóautók általában egy miniautót vagy sok lóerős szuperautót is magukban foglalnak, de a CMT 2020 királya mindenképpen olyan építmény, melyben a lóerő akár nyerít is. A sváb speciális jármű gyártó, az RJH elkápráztatta a showra látogatókat busz méretű lakóautójával, mely el tud szállásolni egy hatszemélyes kétlábú családot az első részben, valamint egy ötszemélyes négylábút a hátsó részében.

RJH Exclusive
Az RJH a lószállító járművekre specializálódott, a kompakt pótkocsiktól, a kinyitható lakókocsikig, akár egy mini istállóval hátul. Az idei CMT-re szánt modell az egyik legnagyobb az “Exlusive” lószállító kategóriájából, kifejezetten profi és hobbi versenyzők számára készült. A kívül-belül lenyűgöző építmény a show legdrágább kiállított eleme.

RJH Exclusive

A 26 tonnás Mercedes Actros alapú lakóautó üzleti fele a hátsó részébe került, ahol a lenyitható rámpák egy öt lovas garázshoz vezetnek, egyszerűen mozgatható elválasztókkal és polcokkal. Egy zárható ajtó választja el a részt a fő belső tértől, mely akár közvetlenül is elérhető az oldalsó ajtóval.

Míg a lószállító rész spártaian egyszerű, a családi lakórész nagyon jól sikerült. A lakókocsi központi része a nappali, melyben egy U alakú kanapé, étkezőasztal is helyet kapott.

RJH Exclusive

Az oldalán nagy síkképernyős TV van a kővel kirakott falon. A konyhában két égős főzőlap és beépített csepegtetővel ellátott mosogató kínálja a kényelmet. A három különálló ágy összesen hat embernek ad ideiglenes otthont. Az oldalsó bejárat fölött egy franciaágyas tetőtér található egy kisebb TV-vel. A vezetőfülke mögül nyílik le esténként a kétszemélyes ágy, az étkező pedig újabb kétszemélyes ággyá alakul.

RJH Exclusive

A fürdőszoba a bejárati folyosónál kerámia mosdót és WC-t tartalmaz, a másik oldalon pedig üvegajtós zuhany nyílik. A luxus érzetet a járólapos padló, fa burkolat és a világítás adja. Inkább tűnik egy farm háznak, mint lakóautónak.

RJH Exclusive

Minden RJH Exclusive lószállító lakóautó egyedileg épül a vásárlók igényei szerint. Ez a teljesen téliesített modell 444 lóerős Mercedes Actros 2545 motorral, négy üléssel 499 ezer eurós árcímkét kapott.

RJH Exclusive

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek