Hobbirepülés

Az Icon Aircraft célja, hogy közkedveltté tegye a repülést hobbiként is, ezért most megnyitották hangárjukat a nagyközönség előtt is a Santa Monica-i reptéren.

 Kipróbálnád, milyen egy Icon A5 pilótafülkéjében?

„Azt akarjuk, hogy a repülés mindenki számára elérhető legyen. Szeretnénk, ha az emberek könnyedén és biztonságosan kipróbálhatnák, milyen kisgéppel felszállni.” – mondta Thomass Wieners, az Icon vezetője.

 Kipróbálnád, milyen egy Icon A5 pilótafülkéjében?
Tehát akár a garázsodban is tárolhatod az A5 repcsidet, hiszen csak el kell vontatnod majd a reptérre, és már mehetsz is. A jetskikhez hasonlóan az A5 is rekreációs célokra született. „Nem az a lényeg, hogy eljussak egyik helyről a másikra, hanem az, hogy együtt legyek a barátaimmal, szórakozzunk, élvezzük az időt.”

 Kipróbálnád, milyen egy Icon A5 pilótafülkéjében?
A Kirk Hawkins és Steen Strand által 2006 ban alapított Icon Aircraft eddig csak ezt a kétéltűt dobta piacra, de a kezdés nagyon ígéretes. Az akár 113 mérföld/óra sebességre képes kisgép 427 tengeri mérföldes hatótávot ér el, és vízről is fel tud szállni. A gép összecsukható szárnnyal rendelkezik, valamint behúzható futóművel.

 Kipróbálnád, milyen egy Icon A5 pilótafülkéjében?
A tervezők szerint az A5 kifejezetten biztonságos masina, amit számos funkció (például az ejtőernyő) is bizonyít. Természetesen az emberi tényező sosem zárható ki, azonban a cég nagy gondot fordít arra, hogy a pilótákat megfelelően felkészítsék a repülésre. Az A5 modellből eddig 85 darab készült el. Ha te is szeretnél egyet, fel kell iratkoznod a hat hónapos várólistára, persze a 389 ezer dollárt se felejtsd el előkészíteni addig.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek