Penthouse farm

A farm-to-table, azaz a farmtól az asztalig mozgalom egyre nagyobb teret nyer magának az egész világon. A Ritz-Carlton Residences Miami Beach pedig egy egészen új szintre emelte a koncepciót, hiszen a lakók lehetőséget kapnak arra, hogy a Foodscape Designs szakmai segítségével létrehozzák saját, ehető kertjüket a teraszokon és a balkonokon. A gyümölcs és zöldség kínálat szezonális lesz: mangó nyáron, dinnye ősszel, és jackfruit az esős időszakban.

A Ritz-Carlton a penthouse teraszok szintjére emelte a városi farmokat.

A kerteket a 111 luxus otthon és 15 különálló villa mindegyikében ki lehet alakítani, az áruk 500 és 10000 dollár között alakul. „Több ingatlannak is 370-460 négyzetméteres terasza van” – mondja Allison Greenfield, a projektet fejlesztő Lionheart Capital egyik partnere. „Ezeken a helyeken igazán nagy kerteket lehet kialakítani, hiszen több beültethető terület áll rendelkezésre.”

A Ritz-Carlton a penthouse teraszok szintjére emelte a városi farmokat.
De ha nem szeretné valaki összekoszolni a kezét, akkor sem kell kihagynia a helyi ízeket. A lakók fizethetnek azért, hogy szakemberek karban tartsák a mini farmjukat, vagy vásárolhatnak hozzáférést az épület közös erdőjéhez és kertjéhez, ahol friss jackfruitot szedhetnek, vagy megszagolhatják az Okinawa spenótot. „A Dél-Floridában a szezonális ételek nagyon fontosak” – mondja Greenfield. „Szeretnénk ezeket az egzotikus ételeket azokhoz is elhozni, akik nem ismerik a sziget trópusi oldalát.”

A Ritz-Carlton a penthouse teraszok szintjére emelte a városi farmokat.
És hát puding, pontosabban a saláta próbája az evés. A helyben termett gyümölcsök és zöldségek a lakók számára elérhető medence parti grill szezonális menüjében is helyet kapnak majd, és a Foodscape Designs vezető tervezője, Thais Thiesen workshopokat fog tartani a lakók számára. Így megtanulhatják, az avokádó, mangó és csillaggyümölcs fák miért nem fognak működni a reggeli nappal az erkélyeden.
Az építés – és az ültetés – még folyamatban van, de a 2 és 40 millió dollár közötti ingatlanok, amelyeket az olasz építész, Piero Lissoni tervezet az év végén készülnek el. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy a városi kertek trendje sok gyümölcsöt fog hozni.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek