Jacht kortárs változatban

Enzo Manca új szuperjacht-koncepciója elegánsan ötvözi a tengeri design múltját és jövőjét. A Juno névre keresztelt 109 méter hosszú hajót az 1980-as évek klasszikus jachtjai ihlették, mégis a legújabb és legmodernebb technológiával van felszerelve. Az alumínium hajó éles, futurisztikus vonalakkal és hosszú, karcsú orral rendelkezik, amely az olasz tervező szerint “az elmúlt évek néhány híres jachtját idézi”.


A fedélzetre lépve hat hatalmas fedélzet kínál bőséges helyet a pihenéshez és a szórakozáshoz. A lakóterek modern anyagokat és bútorokat párosítanak a 80-as évek bájos dekorációját idéző retró jegyekkel. A főszalon a “luxus oázisaként” van leírva, nagy plüss kanapékkal, előkelő bárral és hatalmas panorámaablakokkal. A tágas kabinokban 16 vendég és 36 főnyi személyzet kényelmesen elfér.
A szálláshelyek közül természetesen a tulajdonos lakosztálya a legjobb. A negyedik fedélzeten található kabin alvóhelyként és privát társalgóként is funkcionál. Még egy zongora is van, ha önnek kedve van az elefántcsontok csiklandozásához.
A hátsó strandklub két szinten helyezkedik el. A felső részen egy úszómedence és egy hatalmas napozóterasz található 15 vendég számára, míg az alsó részen egy strandklub és egy bár található.

Mint manapság a legtöbb jachton, a tat részen kihajtható teraszok találhatók, amelyek közvetlen hozzáférést biztosítanak a tengerhez. Mindennek tetejébe az orrban egy helikopterleszálló is található, amely megkönnyíti a légi úton történő ki- és beszállást.
A Manca nem osztott meg részleteket a meghajtással kapcsolatban, bár komoly lóerőre lenne szükség ahhoz, hogy ezt a behemótot a vízen keresztül tolják. A tervező elmondta, hogy a jachtot egy új elektronikus horgonyzórendszerrel szerelik fel, amely a tengerfenék védelmét ígéri, miközben a víz mélységétől függetlenül biztonságos és megbízható kikötést biztosít.
Nem ez az első őrült szuperjacht-koncepció, amelyet a Manca már lebegtetett. Márciusban a tervező bemutatott egy megayachtot, amelyet az Egyesült Arab Emírségek hivatalos zászlóshajójának szánt. Az UAE One névre keresztelt hajót egy (a magánélet védelme érdekében meg nem nevezett) sejkkel együttműködve tervezték, aki a nemzet hivatalos megajachtját szerette volna megalkotni. A Manca bizonyára nem szűkölködik kreativitásban.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek