Jaguárok a galériában

Egy amszterdami pár Galéria szerű garázst tervezett, hogy egy kirakatban, egyfajta művészeti alkotásként tárolhassák a Jaguárjaikat, mert úgy vélték, hogy ezek a klasszikus darabok megérdemelnek egy ilyen rendhagyó tálalást.

Ezek a Jaguárok nem a vadonhoz tartoznak és nem is arra valók, hogy rejtegessék őket, sőt kifejezetten megérdemlik, hogy büszkén be legyenek mutatva az arra járók számára. Pontosan erre a következtetésre jutott egy amszterdami házaspár is akik egy egyedi, privát bemutatóteremre adtak megbízást, hogy két fenséges fenevadjukat őket megillető, ötcsillagos fogságban tarthassák.
Jaguar galériaA Bureau Fraai építésziroda tervekbe öntötte a megálmodott dizájnt, amelynek célja az volt, hogy biztonságosan tárolja a pár „vintage” Jaguárjait, miközben természetesen kellőképpen kihangsúlyozza a szépségüket is. A privát garázs előkelő helyet kapott az ügyfelek amszterdami luxusházának kertjében és teljes valójában megcsodálható az otthonukból.

Jaguar galériaA tervezők elképzelése az, hogy a tulajdonosok szinte úgy lépnek majd vele interakcióba mintha csak egy festmény lenne, amely a saját nappalijukban lóg a falon.

Jaguar galéria
A letisztult fekete szerkezet mindkét áhított négykerekű gyöngyszemre, egy Jaguar XJS kabrióra és egy Jaguar XJ (X358)-re is vigyáz, miközben egy automatikus emelőn pihenteti őket. A „bemutatóterem garázs” kiterjedt acéllemez keretes ablakkal van ellátva, és szó szerint reflektorfénybe helyezi a tulajdonos „kedvenc modelljét”, amely a jelek szerint jelenleg a „tetőmentesített” jármű. Az épület egyedi kompozíciója mindezek mellett magában foglalja a Jaguar logóval ellátott, egyedi tervezésű hűtőrácsokat is is, utalva a márka történetének klasszikus modelljeire.

Jaguar galéria
A bemutatóterem mellett a Bureau Fraai egy hozzá illő fekete tetőtéri bővítményt is tervezett, amely szervesen kapcsolódik az otthonként szolgáló, eredeti lakótérhez, azért, hogy a büszke tulajdonosok egy kicsivel nagyobb életteret nyerjenek. Az tematikához és a hangulathoz idomulva a kiegészítő toldás, fekete homlokzattal és szintén kettő túlméretezett acéllemez keretes ablakkal rendelkezik, amelyeken keresztül bármikor könnyedén bepillantást nyerhetünk a garázsba.

Jaguar galériaAz ablakoknak azonban egy további extra funkciója is van az elülső munkaasztalként nyer újraértelmezést, míg a hátsó ablak padként használható.

Jaguar galéria
A struktúrán belül a Bureau Fraai-nak sikerült művészien egyensúlyba hozni a meredek külsőt a jól megvilágított belső térrel. A fehér falak és a fából készült beépített elemek kellő melegséget és a koncepcióhoz idomuló hangulatot kölcsönöznek a térnek, miközben kívülről figyelve egyfajta Edward Hopper-szerű megjelenést is kap az egész.
Természetesen, ha mi lennénk a tulajdonosok, akkor az idő nagy részét a garázsban töltenénk.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek