“K jó”

A londoni székhelyű stúdió, amelyet a nigériai művész és tervező Miminat Shodeinde alapított 2015-ben, most mutatta be első szuperjacht-koncepcióját. Az egyszerűen K névre keresztelt 40 méteres hajó a japán esztétikában gyökerezik, és azokat a feltűnő építészeti elemeket mutatja be, amelyekről a Miminat híres.

“A K jacht tervezésekor nagyban inspiráltak a japán tervezési elvek, amelyek természetes referenciapontnak tűntek, mivel egy “lebegő szentélyt” akartam elképzelni, amelyet tiszta vonalak, átgondolt wabi-sabi ihletésű anyagok és a nyugodt színpaletta jellemez, amely a csendes kifinomultság érzését kelti” – mondta Shodeinde.

Miután az elmúlt néhány évben számtalan lakó- és vendéglátóipari projektben dolgozott, Miminat ért az elegáns belső terek megteremtéséhez kortárs dekorációval, szoborszerű bútorokkal és kijelentő világítással.

A K mindezekkel és egy elegáns, stílusos külsővel rendelkezik. A japán dizájnhatással ellentétben a hajó a hírek szerint a legfinomabb olasz kézműves munkát mutatja majd be. Ahogy a stúdió fogalmaz, a K “nem csupán egy hajó a művészet számára, hanem önmagában is egy remekmű”.

A K tágas belső teret kínál öt kabinjával. A tulajdonos lakosztálya a főfedélzeten, míg egy VIP és három kétágyas kabin az alsó fedélzeten található. A legénységi kabinok szintén az alsó fedélzeten találhatók. A főfedélzeten található a japán ihletésű társalgóval, bárral és egy 10 személyes asztallal ellátott étkezővel rendelkező szalon. Egy csigalépcső vezet a tágas felső fedélzetre, ahol kormányállás és szabadtéri étkező található.

A K elöl és hátul is fényűző hangárakat kínál. A kétszintes hátsó fedélzet középpontjában egy egyedülálló végtelen medence áll, amely az egyik szintről a másikra „zubog”, míg az orrban egy plüss társalgó és tűzrakóhely található.

A Miminat szerint a “különböző motoropciók” 25 csomós maximális sebességet és 16 csomós utazósebességet biztosítanak a K-nak. Nehéz elképzelni, hogy a jacht túlságosan praktikus lesz a viharos vizeken – különösen a kevés keménytető, a hajótest kivágásai és a fedetlen hátsó fedélzet miatt -, de legalább szép lesz.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek