A legerősebb utcai e-bike

A brit szuperautó-specialisták most mutatták be új elektromos mountain bike-családjukat. A termékcsalád két különböző modellből, az Extreme és a Sport modellből áll, amelyek az autógyártó állítása szerint a legerősebb utcai e-bike-ok, amelyeket meg lehet vásárolni.

Rengeteg autógyártót láttunk már kerékpárgyártókkal együttműködni a múltban, de a McLaren új kétkerekűi teljesen házon belüli ügy. A márka ugyanis mindkét kerékpár tervezését ugyanarra a csapatra bízta, amelyik a hibrid Arturát is tervezte.

A szuperautóknak és a kerékpároknak dizájn szempontjából nincs sok közös vonásuk, de az előbbi nyomai határozottan felfedezhetők az utóbbiak szénszálas szerkezetében és a narancssárga akcentusok bőkezű használatában. Azt is el kell mondani, hogy bár az Extreme és a Sport is bivalyerősnek tűnik, közel sem olyan vaskosak, mint néhány masszívabb hegyi kerékpár.

A nagy sztori itt azonban az egyedi hangolású középhajtású motor, amely az Extreme és a Sport zászlóshajó változatait hajtja. A motor, amelyet mindkét kerékpár megoszt, 600 W normalizált teljesítményt, 852 W csúcsteljesítményt és 36 Nm nyomatékot termel. Ez a teljesítmény a jelenleg a piacon kapható legerősebb motor, és mindkét modell akár 32 km/órás tisztán elektromos sebesség elérését is lehetővé teszi.

Persze, ez sokkal lassabb, mint az Artura, amely 330 km/órás csúcssebességre képes, de ez egy e-bike számára nagyon gyors. Ha mindez túlzásnak hangzik, ne aggódj. Mindkét kerékpár kapható 250W-os normalizált teljesítményű motorral.

Az Extreme és a Sport is hasonló kinézetű elektromos hegyi kerékpár, de a kettő között vannak alapvető különbségek. Mindkét modell használható utcán és ösvényeken, és minden, ami a kettő között van, de az Extreme teljes felfüggesztéssel van felszerelve, ami egy kicsit terepbarátabbá teszi. A Sport eközben a kettő közül a sokoldalúbb, és áramvonalasabb esztétikával rendelkezik.

Bármelyik változatot is választod, a kormányra szerelt kijelző olyan grafikával lesz felszerelve, mint egy szuperautó pilótafülkéjében, öt különböző menetmóddal és egy garnitúra Pirelli terepgumival.

A McLaren már most árulja az Extreme és Sport elektromos hegyikerékpárokat egy külön erre a célra létrehozott weboldalon keresztül. A Sport 7 950-, míg az Extreme 10 950 dollártól indul. Mindegyik modell korlátozott számban lesz elérhető.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek