Pillangós ruházat

A MET Gala 2024 során Iris Van Herpen haute couture ruhája is megjelent, amelyet viselhető pillangók kinetikus szobrainak kaleidoszkópja kísért, amelyek lassan rebegtetik rózsaszín poros szárnyaikat.

A mozgó szobrok Casey Curran művésznő ötletei. Elmondása szerint a filantróp és vállalkozó Mona Patel, az Iris Van Herpen kinetikus ruhájának viselője kereste meg őt egy “vad és őszintén szólva technikailag kihívást jelentő ötlettel” – írja a művész az Instagramján. Casey Curran és Iris Van Herpen csapata körülbelül egy hónapig dolgozott azon, hogy a 2024-es MET-gálára elkészüljenek a pillangó kinetikus szobrokkal és az éteri megjelenésű haute couture ruhával.

Az APSARA névre keresztelt, mitológiai Iris Van Herpen haute couture ruhája illik a MET Gala 2024 témájához, az Idő kertjéhez. Amikor Mona Patel a vörös szőnyegen lépett fel, a pillangószobrok kísérték a tartását, a karjainak hosszában tették meg jeges repülésüket.

A ruha mögött Casey Curran művész egy dobozt helyezett el, amely talán a kinetikus szobrok mozgását mérnöki munkát végez. Az áttetsző drótokat a doboz alján forgó kurbli tologatta és húzta, folyamatosan dobogásra késztetve a pillangók szárnyait.

A ruhára pillantva láthatóvá váltak azok az erős vonalak, amelyek már régóta jellemzik Iris Van Herpen haute couture kézjegyét, aranylóan és könnyedén körbevették a rózsaszín árnyalatú ruhát. Saját sziluetteket alkottak, amelyek követték Mona Patel míderét, sőt, eljutottak a ruha farkáig is, ahol egy sor egymásra fedett textil a pillangók kinetikus szobrainak szárnyaira emlékeztetett.

Ez a projekt annyi örömmel, szépséggel és inspirációval töltötte meg a szívemet” – írja Casey Curran művész az Instagramján. A maga módján ez a MET Gala 2024 ruha talán arra invitálta a nézőket, hogy vizualizálják, hogyan néz ki egy éteri kert.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek