Kolosszális lakóhajó

Sok az olyan szuperjacht koncepció, amit végül sosem építenek meg – de a Njord nem ezek közé tartozik. A 948 láb hosszú luxushajó terveit tavaly mutatta be az Ocean Residences Development (ORD),és négy év múlva útnak is indulhat.


„A világ legnagyobb magán lakójacht”-jaként emlegetett Njordot a Meyer Werft építi, 2025-ös átadási határidővel. A német hajógyár két évszázados működése során nagyjából 50 luxushajót gyártott, így mondhatni, hogy mestere az óriási óceánjárók kiépítésének.

Njord
„Nagy öröm, hogy partnerségre léphettünk a Meyer Werfttel – egy immár 226 éves céggel, amely világelső az innovatív és komplex utasszállító hajók gyártásában, és munkájának kivételes minősége, pontossága és a határidők betartása miatt igen jó hírnévre tett szert” – nyilatkozta az ORD vezérigazgatója, Kristian Stensby.

Njord
A skandináv mitológia tengeristenéről elnevezett Njord tulajdonképpen egy tengeri kalandozásra szánt pazar toronyház. A hajón 117 exkluzív rezidencia épül, amelyek 2-6 hálószobával rendelkeznek. A legfigyelemreméltóbb mégis a saját lifttel rendelkező 16 kettő- és háromemeletes rezidencia. A lakosztályok ára mérettől függ és 8 millió dollárnál kezdődik, az ár minden esetben tartalmazza az 5% fenntartási díjat.

Njord
A fedélzeten számtalan szolgáltatás vehető igénybe: szabadtéri társalgók, napozó teraszok, beach clubbok, két szabadtéri és egy beltéri, hidromasszás medence, wellness gépek, bár, jazz lounge, sőt egy csillagvizsgáló is várja az utasokat. További szórakozási lehetőséget nyújtanak a RIB-ek, segédhajók és egyéb vízi járgányok.

Njord
A Njorddal az Antarktisztől kezdve Földközi-tenger térségéig bármerre szabadon kalandozhatunk – ráadásul környezettudatosan. A hajó a „legszigorúbb” környezetvédelmi szabályoknak megfelelően épül, az ökológiai lábnyom minimalizálására törekedve: korszerű vegyes üzemű motorokkal, hibrid üzemmódot lehetővé tevő akkumulátorokkal, hővisszanyerő rendszerekkel és fejlett energiagazdálkodási rendszerekkel fog működni.

Njord
A Njordon ráadásul egy professzionális óceánkutató laboratóriummal is helyet kap, ahol éghajlatváltozással és egyéb sürgető problémákkal kapcsolatos tudományos kutatások végezhetők.

Njord
„Cégünk büszkén építi meg ezt a minden eddiginél kitűnőbb és zöldebb hajót” – mondta Bernard Meyer, a hajógyár tulajdonosa. „A Meyer Werftnél elsődleges szempont az óceánvédelem, így a Njord mint egy Küldetéssel Rendelkező Hajó nagyon is illeszkedik értékrendszerünkhöz, a környezetvédelem iránti elkötelezettségünkhöz.”

Njord

Njord

 

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek