Konyakok konyakja

Jay-Z-nek van oka ünnepelni: 52 500 dollárért kelt el D’USSE konyakja a Sotheby’s aukciósházban a Shawn Carter Foundation-nek való adománygyűjtés keretei között.


A kuriózumnak számító Grande Champagne-i konyak az 1969 Anniversaire Collection első eladásra kínált üvegeként a Bottle No.1 nevet kapta. Az értékes italra, melynek becsült ára 25 000 és 75 000 dollár közé esett, egy névtelen licitáló csapott le 52 500 dollárért. Az összeg a nedű életkorának és az üveg szépségének köszönhető.

D’USSE
Az egyhordónyi nedű fél évszázadig érlelődött az egyik legrégebbi, legendákkal övezett francia konyakházban, a Château de Cognac -ban, Maître de Chai felügyelete alatt. A konyakot a D’USSE a társtulajdonos Jay-Z-nek ajándékozta 50. születésnapjára, de aztán a rapper aukcióra bocsátotta azt.

D’USSE
„Miután pincemesterünk, Michel Casavecchia felfedezte a nedűt Château de Cognac-ban. majd elmagyarázta, hogy milyen kivételesen különleges, fontosnak éreztem, hogy valamiképp tiszteletemet fejezzem ki egyedülállósága előtt”, nyilatkozta Carter.

D’USSE
Valóban egyedülálló. Casavecchia szerint a friss diós, mogyorós és kandírozott almás aromákat felvonultató konyak ízvilága „összehasonlíthatatlan erővel” rendelkezik. Ha megkóstoljuk, a kezdeti fás ízt gyümölcskompót, bőr és szivar aromái követik.

D’USSE
A dizájn jól érzékelteti, hogy az üveg egy kollekció része. A12 oldalú kristály alakú, szemet gyönyörködtető üvegnek 24 karátos aranyfólia csillog a nyakán. A kollekció számozott üvegeit feliratok díszítik, de egyedül a most elkelt palackra került fel az elismert rapper aláírása.

D’USSE
A Bottle No.1 a kollekció első nyilvánosan forgalomba hozott üvege. A bevétel teljes összege a Shawn Carter Foundation-t illeti, melyet Jay-Z és édesanyja, Gloria Carter alapított 2003-ban. Az adománygyűjtő központ a végzett egyetemi hallgatóknak szánt szakmai továbbképzések és vállalkozói kurzusok működését támogatja az összeggel.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek