1965 Shelby Cobra 475 ezer dollárért

A Kirkham Motorsports régóta híres a kézzel készített, akkurátus és társaik közül kitűnő Shelby Cobra változatairól – és a Utah-központú társaság még mindig nem fogyott ki a jó ötletekből. Erről árulkodik ez az elbűvölő Cobra, melynek az egész karosszériája bronzból készült.


Shelby CobraA fémből készült műalkotást az RM Sotherby’s 475 000 dollárért kínálja. Az autót a ’65-ös Shelby 217 S/C Cobra ihlette, melyet kecses megjelenés és kiváló teljesítményadatok jellemeznek, és mindenidők egyik legjobb amerikai sportautójaként tartunk számon.

Shelby Cobra
Bár a Kirkham-modellek általában könnyű alumíniumból készülnek, ez a Cobra kézzel készített bronz külsőt kapott. Az elképesztő, tükörfényes fém karosszériát kézzel is polírozták, ami kellemes kontrasztban áll a matt versenycsíkokkal. Az autó króm színű kipufogócsöve ugyancsak megtöri a bronz egyhangúságát, és a dizájnt a Halibrand stílusú, Billboard-abroncsokkal ellátott kerekek teszik tökéletessé.

Shelby Cobra
Természetesen az autó sebessége is egy eredeti Cobráéhoz méltó. A szemet gyönyörködtető külső alatt korszerűsített alváz található, a Caroll Shelby Engine Company 427 V8-as motorjával. A650 lóerős, benzinbefecskendezésű motorhoz öt sebességfokozatos kézi váltó társul. Az a retro roadster 4,1 másodperc alatt gyorsul 100-ra, maximum sebessége pedig 250 km/h.

Shelby Cobra
Mindeközben az utastér visszafogott és vintage-hangulatú. Az autó korhű, fekete bőrülésekkel és ezekkel harmonizáló fekete műszerfallal és Speedhut teljesítménymérőkkel van felszerelve.

Shelby CobraA sebesség- és fordulatszámmérő, valamint a klasszikus faerezetes és kormányon ott díszeleg Caroll Shelby aláírása – nehogy véletlenül elfeledjük, kinek is köszönhető ez az őrületes járgány.

Shelby Cobra

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek