Léggömbbel az űrbe

A léggömbös utazás minden bizonnyal kínál némi előnyt a Virgin Galactic és a Blue Origin 10 perces űrrepüléseivel szemben. Az “első osztályú” szintű ülésekkel ellátott, légkondicionált és nyomás alatt álló kapszulában történő utazás étkezést és koktélokat is tartalmaz.

Emellett széles kilátónyílásokkal rendelkezik minden szék felett, alatt és közvetlenül előtte, és néhány perc helyett hat órát tölt a magasban. “Van időd arra, hogy mindent magadba szívj, amit látsz” – mondja Harman. “Látod, ahogy a nappalból éjszaka lesz, látod, ahogy az időjárás alakul.”

World View

A léggömb már regisztrált korábbi kereskedelmi repülést. Minden egyes polietilén ballon csak egyszer használható, de a vállalatnak többféle újrahasznosítási lehetősége van az anyagra, és 100 évre szóló terve van arra, hogy minimalizálja működésének hatását.

A kapszula átalakítás alatt áll, hogy kényelemmel bővüljön, így a tesztelésre 2023-ban kerül sor, a turisztikai szolgálat pedig 2024-ben kezdődik a vállalat szerint. A World View már most 500 dolláros előleget vesz fel a helyek megtartására. A végleges ár 50 000 dollár lesz ülőhelyenként.

World View

Az értéknövelés érdekében egy World View-járat egy ötnapos kirándulás egyik napja lesz, amely hét “világcsoda” helyszínre vezet majd, amelyek kiindulópontként szolgálnak, köztük az Amazonas esőerdő, a gízai piramisok, a Grand Canyon, a Nagy Korallzátony és a Kínai Nagy Fal. “Az a kontraszt, hogy ezeket a helyeket közelről, majd az űrből látjuk, teljes képet alkot” – mondja Hartman.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek