Megadják a módját

Jean Nouvel Midtownban található MoMA tornyában most mutatták be a lakóknak azt az új, elegáns helyet, ahol tárolhatják és kortyolgathatják a legértékesebb boraikat.


Amikor Jean Nouvel építész Midtownban a lakófelhőkarcolóját építette, a Pritzker-díjas Thierry Despontot bízta meg a belső terek kialakításával. Most a legendás tervező egy ehhez illő, feldobott borszobát is kialakított.

 Thierry Despont
A helyiek által MoMA Tower néven ismert 53 West 53 szupermagas luxus társasház most mutatta be a lakói számára fényűzően berendezett kényelmi helyiségét. A borbarátoknak szóló kínálat egy elegáns, nyolcszög alakú borszobát tartalmaz, kóstolóval, ablakos társalgóval és 34 temperált páncélteremmel. A Despont a teret bőrrel és bronzfém ékezetekkel díszítette, és aranylemezzel borította be a dupla magasságú mennyezetet – amely a lobbyban is látható. Máshol amerikai diófa és parafa padló teszi az egészet ultrameleggé és kifinomulttá.
A kóstolóhelyiség belsejében egyedi bútorok és díszes borszekrények töltik meg a helyiséget. A közelben található a társalgó, amelyben egy catering-konyha is található, amelyet privát rendezvényekre lehet lefoglalni. Sőt, a torony új ázsiai étterme, az 53 mostantól ebben a térben kínálja szolgáltatásait. A borospincék szándékosan befejezetlenek, a lakók megvásárolhatók és a tárolási igényeik alapján alakíthatók ki – még jobb, ha történetesen gyűjtő vagy.

 Thierry Despont
Az épület a New York-i Morrell Wine-nal is együttműködik, amely a lakóknak néhány igencsak fantasztikus előnyt biztosít – az első hozzáférést a ritka évjáratokhoz, a VIP-lehetőségeket, a speciális borospince- és szeszesital-kurátort, valamint a feltöltési és kézbesítési szolgáltatásokat.
Míg a borszoba az 53 West 53-ban kétségtelenül egy elegáns újdonság, a 82 emeletes torony hatalmas, 2800 négyzetméternyi kényelmet kínál. Van itt egy hosszú medence, egy wellness-központ, könyvtár, squashpálya és egy golfszimulátor. További bónuszként a lakók ingyenes tagságot kapnak a Modern Művészetek Múzeumába, tekintettel a galéria közelsége miatt. Ami a lakótereket illeti, a toronyban 145 egység található, az egy és négy hálószobás lakásoktól kezdve az egész emeleti lakásokon át a Central Parkra néző duplex penthouse lakásokig.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek