Mint hal a vízben

A párizsi divatház a nyár derekát választotta, hogy leleplezze legújabb időmérőjét, amelyből összesen csak hat darab készül, a limitált kollekció számlapján pedig üveg mikromozaikokból a márka 1992-es sál mintázata jelenik meg.

Hermès legújabb munkája, az Arceau Grands Fonds

A Hermès legújabb munkája, az Arceau Grands Fonds modell kitűnően demonstrálja a „mint hal a vízben” kifejezést. Miért? Mert a részletgazdag papagájhal kék és sárga mintázata a fehér színű pöttyökkel könnyedén beragyogja ennek az időmérő számlapját.

Hermès legújabb munkája, az Arceau Grands Fonds

Ez a derűs vízi lény elhagyta a szokásos trópusi türkiz vizeit, hogy az Arceau Grands Fonds számlapját díszítse. A tengeri ihlet a Hermès kollekciójából származik, különösen egy kobaltkék selyemkendőből, amelyet Annie Faivre művész tervezett 1992-ben. És mert a párizsi divatház szereti megmutatni a kézművesei művészi szakértelmét, a számlapot üveg mikromozaikkal rakták ki, a folyamat pedig sasszemet és precizitást igényel. Mindegyik színes mikromozaikot először kiválasztották, majd levágták, mielőtt több mint 700 ° C-on fehevítették, hogy vékony szálakat kapjanak. Az apró mozaikokat márványpor, mész és lenmagolaj keverékével illesztették a korábban szikével kivágott számlapra.

Hermès legújabb munkája, az Arceau Grands Fonds

A levél alakú óra- és percmutatókat a hal szeme mellett egy H1837 kaliber működteti, amelyet egy 41 mm-es fehér arany tok foglal magába. Ez az ünfelhúzó mechanizmus 50 óra üzemidőt biztosít.

Ár: 100,000 CHF

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek