Mozaik pékség

A sanghaji Studio KCA – Kostas Chatzigiannis Architecture készítette el Yakafu flagship pékségét Anjiban, a kínai Hangzhou melletti mesés kisvárosban.

Yakafu DIY

A merész, feltűnő és világos színekkel díszített üzlet felnőtteket és gyerekeket egyaránt vár, akik szeretnék megtanulni a kenyérsütés és péksütemények elkészítésének csínját-bínját ebben a kétemeletes üzletben, amit a geometrikus mozaikfelületek és fém részletek határoznak meg.

Yakafu DIY

A KCA a Yakafu DIY pékség homlokzatát mozaikkal rakta ki, kék színnel világította meg és fém felületeket adott hozzá, hogy kiemelje a környezetéből.

Yakafu DIY

A földszinten a látogatók élvezhetik a finom kenyereket és péksüteményeket, elmerülve a beton padló, csempézett falak, neon fények és fém részletek merész enteriőrjében. A mozaikpadló, az egész enteriőr főszereplőjét különböző magasságú és méretű blokkok formájában lehet itt megtalálni a báron, a kiszolgáló pulton és a kirakat részen, valamint a lépcsőnél, amely összeköti a két szintet.

Yakafu DIY

A felső szinten az üzlet DIY részlege található, ahol a látogatók workshopokon vehetnek részt, és elsajátíthatják a kenyérsütés fortélyait. Egy hatalmas murál nyúlik ki a földszinttől a plafonig, vizuálisan összekötve a két emeletet, miközben míg a különböző árnyalatú perforált fémfelületek a nyitottság érzetét keltik, ami meghatározzák a tér hangulatát.

Yakafu DIY

Yakafu DIY

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek