Papírfestészet

Az angliai székhelyű Yulia Brodskaya elképesztő festményeket hoz létre papírból. Három legújabb alkotásai, a Seeing, Seeshall és a Pull to the Light életnagyságúnál nagyobb női portrék, ahol az alanyok tradicionális öltözékeket viselnek. Mindegyik figura egy távoli pontra fókuszál, ezzel reflektálva Yulia Brodskaya látáshoz kapcsolódó címeire.

Yulia Brodskaya

Brodskaya védjegye a papírral festést, ami egy modern interpretációja a quillingnek ahol a művész hajtogatja, hajlítja és spirális csíkokat alkot a színes papírokból. Ahelyett, hogy az egész teret megtöltené a manipulált papírral, Brodskaya sima színes felületeket is hagy az egyes texturált elemek között és alatt. Ez a kételemű technika lehetővé teszi, hogy a néző szeme befogadja a drámai formákat és árnyékokat.

Yulia Brodskaya

Miután kifejlesztette és továbbvitte ezt a technikát az elmúlt 12 év során, Brodskaya a hamarosan megjelenő könyvében, a Painting With Paperben merül el ebben a kreatív folyamatban részletekbe menően. És a könyve nem DIY projektek gyűjteménye.

Yulia Brodskaya

„Ez egy betekintés a kreatív folyamatomba, és praktikus tippeket tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan dolgozhatnak mások a módszereimmel. Ismerd meg, hogyan kell dolgozni a színekkel, milyen fontos a kompozíciók tesztelése, a kép melyik részével kezdj neki, és mikor mondhatod befejezettnek a képet. Remélem, hogy inspiráló és gyakorlati ötleteket találnak azok a művészek és papírművészeti rajongók a könyvben, akik tovább akarják fejleszteni kreatív gondolkodásukat, vagy egyszerűen jobban megismernék és felfedeznék az inspirációkat a papírműveim mögött.”

Yulia Brodskaya

Yulia Brodskaya

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek