Mostantól bárki hozzáférhet a Toyota szellemi termékeihez

A világ egyik leginnovatívabb vállalataként a Toyota különleges projektbe fogott: autóipari szabadalmait százszámra nyitja meg olyan, potenciális partnerek előtt, akikkel együttműködve szélesebb körben is kamatoztatni remélik a fejlesztésekben rejlő lehetőségeket.

Toyota IP Solutions

Legyen szó környezetbarát bútorviaszról, víztisztító rendszerekről, hosszú élettartamú, nagyteljesítményű elektronikus berendezésekről vagy látványos divatcikkekről, a közeljövőben váratlan területeken találkozhatunk a Toyota autóipari fejlesztéseivel. Az iparágakon átívelő együttműködést az autógyártó frissen útjára indított programja teszi lehetővé, amely négy speciális szakterületen teszi elérhetővé a Toyota szellemi termékeit a hozzá hasonlóan innovatív kutatási és fejlesztési partnerek számára.

Toyota IP Solutions

Kevés vállalat létezik a világon, amely több ipari szabadalmat jegyeztetne be a Toyotánál. A cég a 2019-es Patent 300 lista tanúsága szerint az észak-amerikai vállalatok szabadalmi rangsorában az abszolút hatodik helyen áll, az autógyártók között pedig messze az élen végzett. A vállalat globális szabadalmainak száma már az évtized elején meghaladta a negyedmilliót, a cég észak-amerikai részlegei óránként (!) több mint egymillió dollárt fordítanak kutatási és fejlesztési célra. A szabadalmak túlnyomórészt a cég autóipari tevékenységeihez kapcsolódnak, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne azokat más területeken is hasznosítani, továbbfejleszteni.

Toyota IP Solutions

Ebből kiindulva hozta létre a vállalat a Toyota IP Solutions programot, amely a cég szellemi termékeinek licensz alapú felhasználását teszi lehetővé érdekelt partnerek számára. Első körben négy olyan témakörben várja a potenciális együttműködőket, amelyeknek az élet számos területén van létjogosultsága.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek