Omega három felvonásban

Az óraipari kreativitásáról híres Omega a Worldtimer kollekciójának bővítésével továbbra is új utakon jár. A luxus óragyártó három új, magával ragadó kiegészítést mutatott be a Seamaster Aqua Terra Worldtimer 2023 sorozathoz, amelyek az anyag, a szín és a design terén mutatnak be innovációt.


A könnyűségéről és korrózióállóságáról ismert titán jelentős szerepet játszik az Omega új kínálatában. A legújabb Seamaster Aqua Terra Worldtimer egyik kiemelkedő jellemzője a lézerrel formázott titán számlap, amely éles kontrasztot kínál a korábban megjelent 2017-es és 2019-es platina és acél modellekkel.


A titán modell az Északi-sark fölött látható topográfiai világtérképpel nyűgöz le. A teljes fekete és szürke számlapot, beleértve a színeket is, lézeres ablációval készítették, ami mélységet és részletgazdagságot kölcsönöz a formatervnek. Az egyedi esztétika a “London” szóra kézzel felhordott piros lakkozással folytatódik, amely kiemeli a greenwichi középidőt, amely ma már koordinált világidő (UTC) néven ismert. A csiszolt fekete kerámia lünetta által keretezett óralapot feketére festett mutatók és indexek egészítik ki, amelyek a fehér Super-LumiNova töltésnek köszönhetően kéken világítanak a sötétben. Az időmérő ára 13 600 euró / 11 800 dollár.


A titánium modell kiegészítéseként két rozsdamentes acélból készült alternatíva áll rendelkezésre, mindkettő különálló dizájnelemekkel. Ezek az órák zöld, napbarnított PVD-számlapokkal rendelkeznek, amelyeket csiszolt, csiszolt, zöld kerámia lünetta vesz körül, és 18K holdfényű aranyból készült mutatókkal és indexekkel büszkélkedhetnek. Az első rozsdamentes acélból készült modellhez egy hozzá illő karpánt tartozik, míg a másik modellhez egy zöld gumiszíj tartozik. Az áraik 11.900 euró / 10.400 dollár és 11.700 euró / 10.200 dollár.


A Worldtimer 2023 modellek mindegyike 15 bar, 150 méteres vízállóságot kínál, és karcálló kerámia lünettával rendelkezik. A 43 mm x 14,1 mm-es, enyhén domború hesalit üveggel keretezett tokjaik éjszakai és nappali szakaszokra osztott 24 órás kijelzést mutatnak, aláhúzva az Omega részletekre és funkcionalitásra fordított figyelmét.


A kollekció minden egyes időmérőjét a 8938-as önfelhúzós Master Chronometer kaliber hajtja. Ez a házon belüli kaliber, amely az átlátszó zafírüveg hátlapon keresztül látható, 60 órás járástartalékot kínál, és szilikon egyensúlyozó rugóval ellátott szabad rugós mérleggel büszkélkedhet. Az órát és a szerkezetet a Svájci Szövetségi Metrológiai Intézet (METAS) szigorúan teszteli, biztosítva a pontosságot, a vízállóságot és a robusztus antimágneses ellenállást akár 15 000 gauss mezővel szemben.


Ezeknek a modelleknek a bevezetésével az Omega Seamaster Aqua Terra Worldtimer sorozat tovább erősíti státuszát, mint minden alkalomra alkalmas óra, amely egyaránt alkalmas alkalmi elegáns viseletre és hétvégi kalandokra. A kézművességet, a funkcionalitást és az esztétikai vonzerőt zökkenőmentesen ötvöző legújabb Worldtimer modellek az Omega óraművészeti tökéletességre való fáradhatatlan törekvését bizonyítják.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek