Only Mexico

A Saint-Blaise-i műhelyek egy olyan fantasztikus órával tisztelegnek a mexikói kultúra gyökerei előtt, amely sok szempontból egyedülálló. A napirenden: mitológiai metszet és meteoritok!

Louis Moinet

Az 1790-ben Mexikóban felfedezett Napkövet az azték művészet legikonikusabb művének tekintik. A 8 koncentrikus körből álló kő számos hivatkozást tesz a rég elveszett civilizáció mitológiájára. A 3,6m-es lemezen ábrázolt finom metszetek inspirálták a Louis Moinet által létrehozott és a 45,5mm átmérőjű tokban elhelyezkedő Only Mexico órát.

Louis Moinet

Ezt a aprólékos miniatürizálási munkát még inkább tovább fokozza két, Mexikóban felfedezett meglepő anyag felhasználása. A számláló széle alatt fekszik egy fekete színű darab az Allende nevű, legnagyobb meteoritból, amely valaha esett a Földre. Azt mondják, idősebb lehet, mint a bolygónk. A számlap közepén a kék árnyalat egy másik, az égből eső kőből származik, a Toluca vas meteoritból.

Louis Moinet

Az alkotást egy rose gold tok védi, gravírozással borítva, amelyet a Zapotecs által használt, a Kolumbiában fekvő Mitla városának épületeiben található geometriai motívumok jellegzetes építészete ihlette. A maja istenség, Chaak ábrázolása növeli az időmérő eredeti stílusát. Ezt az egyedülálló darabot egy aligátor bőr szíj egészíti ki, amelyet egy ardillon csat rögzít. Az LM35 kaliber, egy kézi mozgórész óránként – mely 21 600 rezgés ütemében dobog – hajtja a kék óra és perc mutatókat. 72 órára való energiatartaléka van.

Az óra árát egyelőre igény esetén fedik fel.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek