Osztrigaszafari

Merülj el a Watt-tengerben a skandináv kagylókirállyal. Jesper Voss pont úgy néz ki, mint egy modern viking. Szakállat visel és bőrből készült kötényt köt magára, amelyen kis zsebekben helyezi el a késeit, üvegcséit.

Jesper Voss
Jesper Voss

Voss igazi osztrigaszakértőnek számít, a kéthéjúak tudósának, aki ételkölteményeivel a világ másik végéből is képes idecsalogatni az utazókat a szigetre. „Ezek az osztrigák sokkal ízesebbek, mint a franciák. Ha megkóstolod a miénket, szinte mézédes utóízt fogsz érezni.”

Jesper Voss
Nemrég ezek az édes finomságok még nem tudtak megélni a dániai klímában, azonban a globális felmelegedésnek mégiscsak van egy előnye. A 90-es években az osztrigák átkerültek a Watt-tengerbe, ahol megfelelő volt számukra a környezet, így szaporodni kezdtek. Sajnos agresszív kagylóféléről van szó, ami könnyen kiszoríthatta volna a tengerben élő többi fajt.

Jesper Voss

Ezért is jó dolog, hogy Voss zsákszámra szedi össze őket, és az osztrigákat aztán egyenesen a tengerparton készíti el grillezve, nyersen, kéksajttal vagy sonkával. A pezsgő természetesen elmaradhatatlan az osztrigavacsora mellől. Az osztrigaszafarihoz Voss pár jó tanáccsal is szolgál. Szerinte például érdemes 20 másodpercet várni, miután kifejtettük a héjból az osztrigát, mert amikor elfolyik belőle a sósvíz, akkor képződik a szirupos leve.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek