Pilatus a luxus praktikuma

Ez az új, privát repülőgép a világ első olyan sokoldalú gépe, amely akár egy tonnányi rakományt is képes szállítani, és ez az egyetlen nem katonai magánrepülőgép, amely füvön vagy a kavicson is leszállhat.

Pilatus PC24

Pilatus úgy gondolja, hogy a magánrepülés akár kicsit kalandosabb is lehetne. Ez az oka annak, hogy a svájci repülőgépgyártó legújabb modelljét, a PC-24-et azoknak az utazóknak szánták, akik azt szeretnék, hogy több helyük legyen a magánrepülőjük fedélzetén a barátaik és a drága játékszereik számára.
Noha vannak nagyobb privát repülőgépek a piacon, de csak kevés versenyezhet a Pilatus könnyű sugárhajtású repülőjének tágas utasterével. A PC-24 rengeteg helyet biztosít, akár 12 utas számára, beleértve a pilótákat is. Az utasokon túl a repülőgép azonban egy csomó rakományt is képes szállítani, ami alapvetően eddig ismeretlen szempontja volt a magánrepülésnek. Ez azt jelenti, hogy a sugárhajtású gépen könnyen elfér akár négy utas és egy pár teljes méretű motorkerékpár is.

Pilatus PC24
Az egyik ok, amiért a repülő képes ennyi szállítmányt is befogadni, az a szokatlanul nagy, 1.3 m széles és majdnem ugyanilyen magas rakomány ajtó. Ez a nagyméretű ajtó megkönnyíti a nagyobb tárgyak fedélzetre történő berakását, amit egy átlagos megszokott méretű ajtó nem tenne lehetővé.
Természetesen a PC-24-et nem csak jetskik és motorok szállítására készítették. Pilatus úgy tekint új repülőjére, mint a világ első szuper sokoldalú magánrepülőjére. Míg a repülő elődjének, a PC-12-nek szintén nagy raktere volt, a repülés kényelme a PC-24-hez képest fapados élményt nyújtott utasai számára. Az új repülőgép nemcsak egypilótás üzemeltetésre tanúsított, és könnyebben repülhető, mint idősebb testvére, de akár a 440 csomós (506 mph) utazósebességet is elérheti.

Pilatus PC24
Talán ez a legegyedibb magángép, ami képes leszállni szinte bármilyen sík felületre. A PC-24-nek mindössze 2930 méter hosszú egyenes útra van szüksége a felszálláshoz, és még kevesebbre a leszálláshoz. Ez az egyetlen nem katonai minősítésű könnyű repülőgép, amely füvön vagy a kavicson is landolhat. Ez a tényező megduplázza az úticélok lehetőségét.
Mi mást is várhatnánk, egy ilyen tudású magánrepülőgéptől, mintsem, hogy elég meredek áron vásárolható csak meg. A Pilatus PC-24 ára 10,5 millió font, ami kicsivel több, mint 4 milliárd forint.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek