Sportautó ihlette szuperjacht

Az autók gyakran a legnagyobb tengeri formatervek mozgatórugói. Ennek bizonyítékául szolgál az Overmarine Group legújabb szuperjachtja, amely a 20. század eleji jellegzetes sportautókból merít kreatív ötleteket.


A Mangusta 165 REV néven ismert új 165 lábas (50 méter) hajó az új Mangusta Maxi Open REV sorozat zászlóshajója. Tervezői szerint “a dizájn, a funkcionalitás, a kényelem és a nagyszerű teljesítmény ünnepe”, akárcsak a régi idők kedvenc négykerekű sportautói.
A szuperjachtot Igor Lobanov dizájner tervezte az olasz hajógyár mérnöki részlegével együttműködve. A hajót agresszív profil és karcsú, dinamikus vonalak jellemzik, amelyeket Lobanov szerint az 1930-as évek vintage járgányai ihlettek.

Mangusta 165 REV
A fedélzeten a belső teret a milánói székhelyű M2 Atelier építésziroda tervezte, és kortárs bútorokkal, finom, meleg tónusú színpalettával és tágas ablakokkal rendelkezik, amelyek rengeteg természetes fényt ígérnek.
A hajó középpontjában a tágas főszalon áll, amely kanapéval, étkezővel és bárral van felszerelve, amelyet három tetőablak világít meg. A főfedélzeten található még egy légies, kétszintes, 990 négyzetméteres főnöki kabin, amelyhez egy személyes iroda, társalgó és egy teljes gerendázatú fürdőszoba tartozik. Az alsó fedélzeten eközben négy kétágyas kabin és egy VIP-kabin található. Alternatívaként a tengerészek a VIP-lakosztályt a médiaszoba vagy az edzőterem javára is elhagyhatják.

Mangusta 165 REV
A belső terek zökkenőmentesen illeszkednek a külső térbe, ahol a tengerészek számára bőséges fedélzeti tér és kényelmi szolgáltatások állnak rendelkezésre. A pièce de résistance strandklub egy hátsó ajtóval rendelkezik, amely úgy nyílik, mint egy kabrió teteje, hogy felfedje a teljesen felszerelt, 387 négyzetméteres társalgót. Az összecsukható oldalsó teraszok szintén hasonló módon nyílnak ki, és lélegzetelállító kilátást nyújtanak.

Mangusta 165 REV
A napozóteraszon plüss kanapék és egy bár található, míg a hatalmas, 654 négyzetméteres elülső fedélzeten végtelenített medence és napozóhely található. A hajót egy oldalsó garázzsal is felszerelték, amely egy hajó és két jet-ski befogadására alkalmas.
A szuperjacht úgy is közlekedik, mint egy szuperautó. Négyszeres MTU 16V 2000 M96L dízelmotorok és négy Kamewa vízsugárhajtómű fogja hajtani, amelyek 34 csomós mámorító végsebességet ígérnek. Ugyanakkor a Veem girostabilizátorok bármilyen időjárási körülmények között biztosítják a sima és kényelmes hajózást.

Mangusta 165 REV
A Mangusta 165 Rev mindössze egy nappal az első Mangusta 104 REV bemutatása után érkezik, és azt mutatja, hogy az Overmarine ezzel az új szériával valóban sebességet váltott. Fel kell készülnünk arra, hogy innentől még több autó ihlette jacht fog megjelenni a nyílt tengereken.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek