Szikla a vízen

A holland tervezőstúdió most mutatta be a Rock 85 extra széles utódját, amely sokkal több helyet kínál, annak ellenére, hogy pontosan ugyanolyan hosszú. A 2018-ban piacra dobott eredeti felfedező jacht 20 százalékkal nagyobb belső térfogatot biztosított, mint bármely más 26 méteres hajó az akkori piacon. A legújabb iteráció még tágasabb.


A Rock XWide névre keresztelt új modell 35 százalékkal több belső teret és 25 százalékkal több külső teret biztosít, mint elődje. A lenyűgöző, 8,5 méter szélességű hajó egy terjedelmes, nyitott alaprajzú elrendezést mutat be, amelyet a csapat frissített.
“Az újjáalakításon “bumm” mentünk, és az eredmény hihetetlen” – mondta Bart Bouwhuis, a Vripack társ-kreatív igazgatója egy nyilatkozatban.
A stúdió úgy döntött, hogy az oldalsó fedélzetek bővítése helyett inkább a hajó közepén adják hozzá az extra szélességet. Ennek eredményeként a lakóterek viszonylag változatlanok maradtak, de természetesen több helyet kínálnak az étkezésre és a társasági életre. A mozgás is szabadabban áramlik a fedélzeten, a főszalont a hátsó fedélzettel összekötő üveg tolóajtókkal és egy új, nyolc láb hosszú merülőmedencével.
Vripack szerint a plusz szélesség leginkább a vendégkabinokban érezhető. A Rock XWide alsó fedélzetén négy nagyvonalú lakosztály található, míg a normál Rock 85-ön csak három. Ezen kívül egy teljes gerendázatú tulajdonosi lakosztállyal is rendelkezik a főfedélzeten, így összesen 10 vendég éjszakázhat benne. Ezenkívül az XWide két legénységi kabin, egy új legénységi étkezde reggelizőpultos ülésekkel és a korábbi modelleknél nagyobb konyhával rendelkezik.
A többlet négyzetméter azt is jelenti, hogy a jacht mostantól több járművet tud tárolni a felső fedélzeten, és nagyobb tendert tud tárolni az úszóplatformon.
“Az átdolgozásokat a Rock jelenlegi tulajdonosainak visszajelzései alapján dolgoztuk ki, akik a Földközi-tengertől Ázsiáig bejárták a világot jachtos otthonukban” – teszi hozzá Bouwhuis.

“A bővítés lehetővé teszi, hogy mindenből több legyen a fedélzeten, egy kompakt felfedező jachtba csomagolva, amely tisztes 13 csomós csúcssebességet ér el.”
A Rock XWide sem kell már sokáig várni arra, hogy a tengerekbe érjen. Az első hajótest jelenleg a török Evadne Yachts hajógyárban készül. A sorozathoz tartozik még a 24 méteres Rock, 33 méteres Rock XL, és a 42 méteres Big Rock.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek