Tető a tetőn

A mexikói Pueblában elkészült projekt a HDA és Taller Paralelo nevéhez kötődik. A tervezők egy 19. századi épület tetejét alakították zöld kertté, ahol a lakók összegyűlhetnek és megpihenhetnek egy hosszú nap végén. A Giacopello Rooftop névre keresztelt projekt egy nagyobb fejlesztés részét képezi.

Giacopello Rooftop

A francia építészet által ihletett tervek újraálmodják az ívelt tetőelemeket. Az új teret három platformra osztották, amelyeket egy könnyű struktúra köt össze. A platformokat acélgerendák tartják, amelyeket külön azért építettek be, hogy a plusz súly ne okozzon problémát az épület számára.

Giacopello Rooftop
A struktúra fagerendákból áll, amelyeket acélcsövek szelnek át. A boltozatokat úgy alakították ki, hogy teljesen kihasználják a napfény erejében rejlő lehetőségeket.

Giacopello Rooftop

A fehér szövet és áttetsző polikarbonát lemezek váltakozásából álló tető mind könnyen beszerezhető anyag, így nem igényeltek különösebb pluszbefektetést.

Giacopello Rooftop
A platformokon számos ülőhelyet is elhelyeztek az itt élők számára. Azzal, hogy átalakították a meglévő épület tetejét, a projekt azt is megmutatja, mihez tudnának kezdeni a környéken lévő elhagyott épületekkel.

Giacopello Rooftop

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek