Hullámzó üvegház

A Pulsa névre keresztelt fejlesztés épületei az Aedas tervezőasztalán születtek meg. A különböző magasságú lakóépületekből álló tömbből Hong Kong egyik legkülönlegesebb partszakaszára láthatunk rá.

Pulsa

A tervező a tenger dinamizmusából merítette az ihletet, amelyet hullámzó üvegfelületekkel valósított meg. A különböző magasságok érdekes vizuális hatást keltenek, céljuk pedig az, hogy a házak a lehető legkisebb hatással legyenek a környezetre.

Pulsa
A Pulsa egyenetlen területen helyezkedik el, ezért a tervezők különböző ütemekre osztották a fejlesztést. A két sorban elterülő épületek különböző magasságban épültek. Ez hozzájárul az energiatakarékossághoz is, ráadásul a tervezés során csak környezettudatos, megújuló forrásokat igyekeztek használni.

Pulsa
A projekt BEAM plus GOLD minősítést is kapott a fenntartható design miatt. Az üvegfelületek bevonatai nemcsak a fényvisszaverődést korlátozzák, de a belső hőmérséklet szabályozásában is segítenek. A tetőn medencék is találhatók.

Pulsa

„A természet integrálása az építészetbe még csak a kezdet. A hosszú távú hatásokkal is számolnunk kell ahhoz, hogy ez a projekt igazán jelentős legyen.”

Pulsa

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek