Hírek

Felhőkarcoló másképpen

Az RMJM Shenzhen Studio által alkotott New Pingshan Eye felhőkarcoló a 250m-es magasságot is eléri Shenzhen Pingshan kerületében.

Építészet Hírek

A nyugalom szigete

Gyönyörű kerttel egészült ki az angliai Suttonban megtalálható Royal Marsden Maggie’s Centre, hogy az Ab Rogers által tervezett biztonságos, kagyló alakú építényében várja vendégeit. Az idén megnyitott épület a Royal Marsden kórházhoz közel található és ingyenes gyakorlati, érzelmi és társadalmi támogatást kínál a rákbetegséggel küzdők számára.

Építészet Hírek

“Tetőn-lét”

A Studio Velocity a japán Okazaki városában a Sannouno Office tetejére varázsolt egy íves, belakható tetőt. A fa felépítményű épület két szintes, az iroda területek kis belső teraszokkal a földszinten helyezkednek el, a kis közös konyha és étkező a felső szinten a tetőtérre nyílik. Számos helyen nyílik meg a tető, hogy a földszintről tovább nőjenek […]

Építészet Hírek

Ezerféle mozgó otthon

Az Architect Beatrice Bonzanigo IB Studio tavaly bemutatta terveit annak az alkalmazkodó “Casa Ojalá” nevű, mozgatható otthon terveit, melynek több, mint ezerféle változata mindössze 27m2-en terül el. Egy évvel később pedig a díjnyertes tervet megvalósítják, a cég weboldalán most előrendelésre elérhető.

Építészet Hírek

Építészeknek építészektől

A Nextoffice nevű iráni építészeti iroda bemutatta “Mashhad Construction Engineering Organization (C.E.O.) Headquarters” nevű projektjét, melyet mérnököknek tervezett, ahol összegyűlhetnek és kapcsolatot teremthetnek egymással.