Jacht által inspirált luxustorony

A közelmúltban megkezdődött az AS + GG (Adrian Smith + Gordon Gill-nek), a Jeddah-torony mögött álló cégnek egy újabb projektje, amelyben ismételten az ég felé törnek. Új tornyuk Una Residences nevet kapta szokatlan tengeri ihletésű dizájnnal rendelkezik, és fényűző apartmanokkal várja meglehetősen jómódú majdani lakosait, méghozzá egyenesen Miami vízpartján.


Az Una Residences Miami Brickell negyedében található. Az épület teljes magassága 176 m lesz, és az olasz Riva jachtjaiból merített ihletet, mind külső, mind pedig belső kialakításában.

Una Residences
“Az Una finoman hullámzó felülete és erős sziluettje büszkén áll a vízparton” – nyilatkozta Adrian Smith a kivitelező cégek részéről “A klasszikus jacht kivitelezésben használt elegáns formavilágból és pazar anyagokból merítettünk – különös tekintettel a gyönyörűen lakkozott fa anyagokra és rozsdamentes acélra, amelyek megtalálhatóak az olasz Riva igényesen és szemet gyönyörködtetően formába öntött jachtjain. Gondosan kidolgozott, részletes és aprólékos, egyben elegáns és megnyugtató. Elsődleges célja, hogy idomuljon és egyben hozzá is adjon valami pluszt Miami szépségéhez és ahhoz a csodálatos életmódhoz amelyről ez a város annyira ismert. “

Una Residences
Az Una Residences 47 emeletes lesz, és 135 apartmant foglal majd magában, ahonnan a Biscayne-öbölre, egyenesen az Atlanti-óceánra és Miami látképére nyílik kilátás. A falak között helyet kapó otthonok hálószobaszáma 2 és 5 között mozog majd, továbbá kettő rendívül exkluzív Penthouse lakosztály is kialakításra kerül, amelyek mindegyike saját medencével is büszkélkedhet.

Una ResidencesHa szeretne magáévá tenni egy ilyen kuckót, akkor hasznos információ lehet, hogy ezen lakások árai 1,9 és 7,4 millió dollár környékén lesznek, azaz megközelítőleg 560 millió és 2.2 milliárd forint szükséges ahhoz, hogy valamelyiknek a büszke tulajdonosává válhassunk, valamint a Penthouse lakosztályok árai akár a 21,6 millió dollárt, azaz a 6.3 milliárd forintot is elérhetik, amely számok nagyjából szinkronban vannak Zaha Hadid, ugyancsak Miamiban található One Thousand Museum névre keresztelt épületének lakás áraival.

Una Residences
Ezért az igencsak jelentősnek mondható anyagi áldozatért cserébe viszont kapunk a padlótól a mennyezetig érő ablakokat, hatalmas szabadtéri teraszokat, luxus belső tereket csúcskategóriás anyagokból kivitelezve, valamint három úszómedencét, fitneszközpontot, gyógyfürdőt, gyermekbarát részleget, média szobát és egy 24 órás, fáradhatatlanul elkötelezett portaszolgálat. A lakosok belépési jogot nyernek a közeli, exkluzív Grand Bay Clubba is.
Az épületet befejezését 2023-ra tervezik, és a projektért az OKO Group és a Cain International felel. Az Enea Landscape Architecture pedig a tereprendezéssel kapcsolatos feladatokat látja el.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek