Itt volt gyerek Richard Branson

Nagyon kevés kiválasztott engedheti meg magának, hogy olyan lakókörnyezetben tengesse mindennapjait mint Richard Branson. Úgy tűnik, ez a megállapítás igaz arra a házra is, ahol a Virgin alapító üzleti mágnás megkezdte földi kalandozását. A családi házat amely Sureyben található, a mogul szülei még 1963-ban szerezték meg.


Ezt az angol otthont a Tanyard Farmot, ahol a saját erejéből milliárdossá váló üzletember töltötte gyermekkorának egy részét, az Egyesült Királyság Sotheby’s International Realty ügynöksége a múlt héten tette fel eladásra. Megjegyzendő, hogy bár ez nem egy privát sziget de ugyanakkor egy kifejezetten festői, vidéki ház, amelynek önmagában is igen testes árcédulája van: 4 millió fontra, megközelítőleg 5,2 millió dollárra, azaz mintegy 1.5 milliárd forintra becsülik az értékét.

Richard Branson
Az ár azonban nem kizárólagosan csak híres egykori lakójának köszönhető. A vörös téglából épült rezidencia mintegy fél hektáros buja növényzettel borított földön fekszik, eldugva a hangulatos Surrey falujában, Shamley Greenben. A jeles házat 1963-ban Branson szülei, Edward és Evette vették meg, a Mansion Global értesülései szerint egyenesen egy várgrófnőtől. Bár a 70. életévében járó világhírű lakója nem töltötte teljes gyerekkorát ezen falak között, azonban az kétségtelen, hogy az első igencsak jövedelmező ötletei, például karácsonyfák és madarak értékesítésének lehetősége, itt pattant ki kreatívan nyughatatlan gyermeki elméjéből.

Richard Branson
A 304 négyzetméteres családi ház dús, vidéki növényzettől övezve, két emeleten négy dupla méretű hálószobával és három teljesértékű fürdőszobával van felszerelve a hivatalos leírás szerint. A belső tér magas, gerendás mennyezettel, csigalépcsővel, hangulatos kandallóval, egyedi konyhával, télikerttel, irodával, dolgozószobával és hivatalos összejövetelekre is alkalmas elegáns étkezővel rendelkezik. A kint terpeszkedő kertben számos terasz és ülősarok található. A bővítési lehetőség adott, bár helyi hatóságok jóváhagyásához kötött. Az elektromos kapuhoz, amely kötelességtudóan őrködik a tulajdonos privát szférája felett, egy hosszú kocsifelhajtón segítségével gurulhatunk el.

Richard Branson
A rezidencia nem csupán a világ egyik leggazdagabb emberének egykori otthona, hanem kiváló lehetőséget kínál a klasszikus brit vidéki életmód megtapasztalására is: az ingatlan a helyi kikett pálya közelében található, ráadásul a szomszédságában egy bolt, egy kávézó és két hamisítatlan „pub” is fellelhető.
Noha a Tanyard Farm messze nem a legdrágább otthon, az összes közül amelyekben Branson az évtizedek során megfordult, de könnyen lehet, hogy mind közül ez a legbájosabb. Ha érdekli az idilli, valamint a fentiekben részletezett, négy hálószobás ingatlan, további információkért forduljon bizalommal Jason Corbetthez az Egyesült Királyság Sotheby’s International ingatlanügynökségénel.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek