Földbedöngölt luxus

A Balin található Kaba-Kaba faluban helyet kapó, az Ispiral Architets és a Design által megálmodott és tető alá hozott „Ulaman Eco Retreat Resort” különleges épülete közvetlenül a helyszínen és annak környezetében fellelhető anyagok felhasználásával készült.

Döngölt földet használtak az üdülőhely földszinti falaihoz, míg a többi szerkezeti elem bambuszból készült, amelynek nagy részét a helyszínen szüretelték le. A vendégek villái saját medencével és görbített vonalvezetésű tetőkkel vannak ellátva, amelyek különböző magasságokból és szögekből szemlélve is megcsodálhatóak.

Ulaman Eco
A különleges elvonulós rejtekhelyet okosan integrálták az őt övező erdő összképébe. Egyik oldalról rizsföldek, a másikról pedig egy folyó szegélyezi. A folyóvíz pedig nem csupán a látványhoz tesz hozzá, hanem elegendő áramlást biztosít egy hidroelektromos generátor meghajtására is, amely képes kielégíteni a komplexumban lévő épületek energiaigényét.

Ulaman Eco A közvetlenül a környezetből merített építőanyagok felhasználása ugyanakkor lehetővé teszi, hogy az üdülőhely teljes értékben szén-dioxid-kibocsátásmentes legyen.

Ulaman Eco
Az üdülőhely ívelt, földszinti falai döngölt földből épültek, közvetlenül összekapcsolva a vendégeket az anyag szépségével, testiségével és rétegzett színével. „Mivel az építkezés egy rendkívül intenzív folyamat volt, tulajdonképpen az egész szomszédos falut alkalmazásba vettük, hogy dolgozzanak azon a kivitelezésen, amely Indonéziában a legjelentősebb döngölt föld projekt lett” – nyilatkozták a kivitelezők. Az építkezés többi része bambuszból valósult meg, amelynek jelentős részét a helyszínről szüretelték.

Ulaman Eco
A bambuszra nem csupán környezettudatos megközelítés miatt esett a választás, hanem rugalmassága miatt is, ami lehetővé tette az építészek számára, hogy „olyan tereket hozzanak létre, amelyek „visszhangozzák a trópusi élet sokszínűségét és bőségét.

Ulaman Eco Az épített objektumok olyannyira összeolvadnak a környezettel, hogy úgy tűnik mintha szerves részét képeznék, mintha a földből nőnének ki és a gazdag növényzetből sarjadnának. Az üdülőhely létesítményei között található egy jógastúdió, amely szó szerint lebeg a sziklaperem széléről, ahova konzolos szerkezettel van rögzítve, amely egy parabolikus bambusz pavilont támogat.

Ulaman Eco
Az Inspiral Architets nyolc vendégszobát és egy nagyméretű, három hálószobás lakosztályt alakított ki az Ulaman Eco Retreat-ben, amelyek mindegyikét az Eco luxus esztétikum egyedi formavilága jellemzi.

Ulaman Eco A tetők görbe vonalú kialakítása különböző magasságokból és szögekből is megcsodálható, míg az alant kanyargó medence tükröződései tovább fokozzák a különleges hatást. A második fázisban egy étterem, egy rendhagyó „folyó gyógyfürdő” kerül kialakításra és megvalósul az emeleti helyiségek környező fákkal való összefonódása.

Ulaman Eco

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek