“Asztalok szódával”

Az olasz gyártó, a Miniforms, Yiannis Ghikas designerrel közösen létrehozta az úgynevezett „Szóda” dohányzóasztal kollekcióját. Ezek a teljes mértékben fújt muránói üvegből készült asztalok két méretben és két színben kaphatók: merész borostyán színben és elegáns petrol zöldben.


Az üveg három fő alkotóelemének egyikéről elnevezett „szóda asztalok” az anyag átlátszóságát és Yiannis Ghikas tervező különleges dizájnjának egyedi geometriáját használják fel a fény és az árnyék egyedi táncának létrehozására. A néző perspektívájának változásával különböző alakzatok formálódnak a szemünk előtt. Egy bizonyos szögből szemlélve sötétebb részeket válnak láthatóvá, az üvegrétegek átfedéséből fakadóan.

Yiannis Ghiakis

A Szóda asztalok fejjel lefelé és egy leheletnyi levegővel összeölelkezve látják meg a napvilágot. Mindegyik darab súlya nagyjából 20 kg, és egyszerre három üveggyártó mester fújja, húzza ki és formálja meg a végleges megjelenését. Az eredmény egy egyetlen, összefüggő darabból kialakított asztal, amelynek három nagy szirma képezi a szárát.

Yiannis Ghiakis

Az asztalok elkészítésénél a magasan képzett muránói kézműveseknek az égők összetett és érzékeny rendszerét is kifinomultan kell szabályozniuk, annak érdekében, hogy az egész formát azonos hőmérsékletet tarthassák, ugyanis ez elengedhetetlenül szükséges a végső „kalapált jellegű” felületi textúra létrehozásához.

Yiannis Ghiakis Amellett, hogy ez a projekt kiemeli a fent említett olasz kézművesek minőségi alkotásait, a kollekció stílusa egyben tükrözi a Miniforms márkát is: ikonikus, egyszerű, színes és még „funky” is. „Könnyed felszabadult a tervezési szemléletünk, és a Szóda kollekció méltó módon tükrözi ezt a hozzáállást.

Yiannis Ghiakis

Szeretjük keverni a múlt hagyományos elemeit, például a muránói üveggel való munkát, a kortárs környezet összetevőivel. Van egy aforizmánk, amelyre néha mosolyogva emlékeztetjük magunkat: „Az teljesen rendben van, ha a múltba tekintünk, de ne csak bámuljuk tétlenül”.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek