Felhőkarcoló másképpen

Az RMJM Shenzhen Studio által alkotott New Pingshan Eye felhőkarcoló a 250m-es magasságot is eléri Shenzhen Pingshan kerületében.

New Pingshan Eye

Külseje egyedi a két szemtől, melyek közül az egyik körülbelül az épület közepén található, másik pedig a tetejéhez közelebb. “Az RMJM Shenzhen terve a “nyitottság” és a “bezártság” paradoxonát készül megoldani” – nyilatkozta a cég. “A stúdió létrehozta a “The Eye of Pingshan” koncepcióját, mely egyedi vizuális élményt nyújt Shenzhen jövőjére nézve, míg egyszerre hámozza le a homlokzatot, hogy felfedje az alatta rejlő épületet.”

New Pingshan Eye

“A szem formájú díszítő elem a 250m-es torony és az azt körülvevő torony bejáratok felső és központi homlokzatába mélyednek, majd ez megismétlődik máshol is, egy szokatlan vizuális metaforát hozva létre a “Nyitottságra”. A “Bezártság is megjelenik az utcafront felett található számtalan nyílt kültéri részben, hogy a biztonság érzetét keltse a rohanó világtól egy lépéssel feljebb.”

New Pingshan Eye

A kisebb, többfunkciós kulturális épület is mellette helyezkedik el, sajátos megjelenéssel és zöld tetővel. Számos más növényzettel fedett tetejű épületet terveznek még, melyek közül néhányon szintén megjelenik majd a szem motívuma. A tervezetben szerepel még egy hotel, irodaépület és számos különböző szórakoztató elem.

New Pingshan Eye

A hivatalos alapkőletétel már megtörtént, a projekt első fázisát 2022-re tervezik, viszont a COVID-19-nek köszönhetően nem elképzelhetetlen némi csúszás a tervekben.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek