Medence a sivatagban

Omar Hakim bemutatja az Oasis House-t, a szaúd-arábiai Tabukban található Wadi al Disah-ba tervezett lakóépület koncepcióját.

Egy kétemeletes épület, amely elsősorban üvegből épül, hogy a lakóknak zavartalan kilátást biztosítson. A házat egy úszómedence teszi teljessé, amely kontrasztos hatást kelt a sivatagos tájjal, valamint hullámzó fényjátékot hoz létre a belső térben.

Omar Hakim
Omar Hakim lakóház koncepciója két tömbből áll, melyeket egy betonmag kapcsol össze. Az egyik tömb egy lebegő dobozhoz hasonlít, és mivel nagyrészt üvegből épült, hagyja érvényesülni a táj szépségeit. Az épület elmossa a határt a beltér és a kültér között, így lehetővé teszi, hogy a lakók összekapcsolódjanak a természettel.

Omar Hakim
A másik blokk jobban beépül a környezetébe, a tetején egy úszómedence található, és mennyezetének egy jelentős része üvegből van – tehát a medencét érő természetes napfény beszűrődik a belső térbe is. Ennek köszönhetően a nappali hangulatát hipnotikus fényhatások és a víz által árasztott nyugalom határozza meg.

Omar Hakim

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek