A legkelendőbb projekt

Elkészült a Heatherwick Studio Lantern House-ja a New York-i High Line-on. Bár a csapatnak ez az első lakóépülete Észak-Amerikában, a New York-iak már jól ismerik a Heatherwick építészeti stílusát: a jellegzetes homlokzatú Lantern House-on kívül a Hudson folyóban lévő Little Island és a Hudson Yards-i Vessel is az ő munkájuk.

A projekt elkészülésének örömére a csapat közzétette a Lantern House-ról készült legfrissebb képeket, megjegyezve, hogy ez „a 2021-es év legkelendőbb projektje, hiszen a 181 luxuslakásnak már 55%-a eladásra került”.

Lantern House
A londoni Heatherwick Studio építészei szerint a Lantern House-t a jellegzetes, moduláris homlokzata határozza meg. A projektet a környék ipari és tengerészeti raktárépületei inspirálták; a lámpásszerű öblös ablakszerkezetek szürke téglafallal és ipari fém részletekkel párosulnak, a luxus belső tereket pedig a March and White Design tervezte.

Lantern House

Az épület két toronyból áll, az egyik 10, a másik 21 emeletes, és ezeket egy látványos üvegcsarnok – amelyet „titkos kertnek” hívnak – köti össze a High Line alatt. A Hollander Design által gondosan megtervezett kertet művészi ívek jellemzik.

Lantern House

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek