A nyugalom szigete

Gyönyörű kerttel egészült ki az angliai Suttonban megtalálható Royal Marsden Maggie’s Centre, hogy az Ab Rogers által tervezett biztonságos, kagyló alakú építényében várja vendégeit. Az idén megnyitott épület a Royal Marsden kórházhoz közel található és ingyenes gyakorlati, érzelmi és társadalmi támogatást kínál a rákbetegséggel küzdők számára.

Royal Marsden  Maggie’s Centre,

A Nagy-Britanniában és Hong Kongban megtalálható Maggie’s Centre az NHS-szel együtt biztosít ellátást a rákbetegek és azok családjai, barátai számára. Figyelembe véve a jótékonysági munkájukat, a nyugalom szigetét biztosítja azok számára, akik kicsit elvonulnának és erőt merítenének belőle.

Royal Marsden  Maggie’s Centre,

Hogy a nyugalom és elvonulás lehetőségét megvalósítsa, az épület öt héjszerű részből áll. Ezt a formát a beltér funkciói határozzák meg, mivel Ag Rogers belülről kifelé tervezte meg. Az alaprajz megfelelő helyet biztosít a közösségi tereknek és a privát termeknek is.

Royal Marsden  Maggie’s Centre,

A dizájn a természetes fény jótékony hatását és az átláthatóságot is kihasználja. A fejlesztés során Ab Rogers megvizsgálta a nap mozgását is, mely az épület ventilátor formáját eredményezte. Az öt rész elhelyezkedése biztosítja, hogy a napfény átjárja az egész belső teret, így vizuális összeköttetést biztosít az épület és az azt körülvevő kert között.

Royal Marsden  Maggie’s Centre,

Kívülről az öt rész terrakottával burkolt, mely a vörös árnyalatában pompázik a vörös kármintól az áttetsző korallig. A külső udvar íveit tükrözi a belső kétszeres magasságú konyha, mely az épület szívében az összejövetelek helyszínéül szolgál.

Royal Marsden  Maggie’s Centre,

Az anyagok palettáját is úgy választották meg, hogy az visszaadja a befogadó és támogató környezet atmoszféráját. A duglasz fenyő és a nyír került bele a komplex tulajdonságaik miatt.

Royal Marsden  Maggie’s Centre,

A beépített bútorok művészi alkotásokkal és könyvekkel biztosítja a belső környezet nyugodt légkörét, míg a terasz a látványhoz tesz hozzá nagyon sokat.

Royal Marsden  Maggie’s Centre,

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek