Zenélő Budapest

A Zenélő Budapest idei, hatodik évada egy különleges kultúrtörténeti eseménnyel zárul a Várkert Bazárban: augusztus 30-án, 19 órakor a Várkert Bazár újkori történetében először ad koncertet egy szimfonikus nagyzenekar. Az Öntőház udvarban ezen az estén az Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara lép színpadra, Farkas Róbert vezényletével.


A nyáresti koncert programja rendkívül igényes, mégis könnyed kikapcsolódást ígér. Népszerű operarészletek hangoznak el, Rossini Sevillai borbély nyitányától Bizet Carmen szvitjéig. A koncerten felcsendül Bizet-től Az arles-i lány szvit, Mendelssohn Szentivánéji álom Scherzója, és a jól ismert csárdás Erkel Ferenc Bánk bánjából.

Zenélő Budapest
Az augusztus 30-i szabadtéri koncert igazi kuriózum, hiszen a Várkert Bazár történelmi falai között korábban még nem lépett fel szimfonikus zenekar. A historikus helyszín udvara – egyben Budapest egyik legszebb turisztikai látványossága – kiváló akusztikai adottságokkal bír, így méltó helyszíne a klasszikus zenének.

Zenélő Budapest
A hangversenyen Farkas Róbert karmester vezényli az 1853-ban Erkel Ferenc által alapított Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarát. A fiatal dirigens karrierje az International Lovro von Matačić verseny harmadik helyezésének, valamint az Opera Award és a Croatian Composer’s Society különdíjának elnyerésével indult, mára pedig Európa legrangosabb együttesei invitálják vendégszereplésre. Az est házigazdája a Bartók Rádióból már jól ismert műsorvezető, Becze Szilvia lesz.

Vezényel: Farkas Róbert
Műsorvezető: Becze Szilvia

Műsor:
Rossini: Sevillai borbély – nyitány
Bizet – Guiraud: Az arles-i lány – 2. szvit
Mendelssohn: Szentivánéji álom – Scherzo
Erkel: Csárdás a Bánk Bán című operából
Bizet – Guiraud: 1. Carmen-szvit

A hangversenysorozat a Budapesti Filharmóniai Társaság szervezésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek