A bőrfonás művészete

A LOEWE a hagyományos szövési technikák előtt tiszteleg a ’LOEWE baskets’ kiállítás a 2019-es milánói design weeken. Sorban az ötödik alkalommal szerepel a Salon del Mobile rendezvényén a spanyolt divatház, amely az eddigi „legambíciózusabb installásciójának” nevezete a mostanit.

’LOEWE baskets’ kiállítás a 2019

A show, amely a kosárkészítést helyezi rivaldafénybe, két részből áll: inspiráció és kollekció. Az előbbihez a LOEWE 11 nemzetközi művészt és mester hívott el, hogy egy exkluzív művészeti sorozatot alkossanak.

’LOEWE baskets’ kiállítás a 2019

Az eredmény a táskák, dekorációs tárgyak, kiegészítők és egyedülálló darabok páratlan kollekciója, amiben a világ minden tájáról képviseltetik magukat a különböző stílusok a LOEWE meghatározó alapanyagának, a bőrnek a felhasználásával.

Jonathan Anderson kreatív igazgató Japán két legismertebb bambusz művészét, Jiro Yonezawat és Hafu Matsumotot kérte fel a projekthez. Együtt egy hét különleges darabból álló sorozatot hoztak létre, amelyhez a megszokott bambusz csíkokat természetes eljárásokkal festett LOEWE bőrre cserélték, ugyanakkor néhány darab végül egy-egy óda lett az eredeti foglalkozásuknak.

’LOEWE baskets’ kiállítás a 2019
Yonezawa az anyagot fonott gubókba rendezte, a belsejükhöz pedig styrofoamot, fát és papírt használt, hogy az eredeti munkásságának egységét hozza létre ezeknél a tárgyaknál is. Eközben Matsumoto négy kosarat készített széles csíkokból, amelyek különböző bambusszal vannak átfonva.

A kollekciót a LOEWE milánói üzletétől nem messze, a város divatnegyedében, a Montenapoleone-ban egy történelmi udvarban állították ki. A kiállítási darabok mellett három spanyol mester, akik egy speciális galíciai fonási technikára specializálódtak, táskákat, kiegészítőket, charmokat készítettek bőrből, amelyek ára 1300 és 2200 euró között mozog.

’LOEWE baskets’ kiállítás a 2019

’LOEWE baskets’ kiállítás a 2019

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek