A történelmi környezet visszhangja

A chilei Pezo von Ellrichshausen építészeti stúdió egy pavilont hozott létre a milánói barokk Palazzo Litta udvarán, amelyet úgy írtak le, mint a történelmi környezet visszhangja.

Echo pavilon

A 2019-es milánói design weekre készült installáció közvetlenül az 1761-ben épített történelmi helyszín dimenzióihoz és arányaihoz igazodik. A zárt tér, amely az ég felé nyitott, megismétli az udvar négyzetes formáját, és négy bejárata van a központi szobába.

Echo pavilon
Az „Echo” pavilon felső része egy felfordított piramis, amely szimmetrikusan terjed ki minden irányba, eltakarva ezzel a kilátást. A szerkezet visszatükröző megjelenéséről a Pezo von Ellrichshausen elmondta, hogy egy nimfára utal, aki csak a mások által kimondott utolsó szavakat tudja megismételni. A „megtévesztő objektum” egyszerre látható és láthatatlan, szilárd és éteri.

Echo pavilon
A homlokzatok nemcsak, hogy visszatükrözik a történelmi palazzot, de a kő járdát, az oszlopsorokat és azon túl folyosót. „Radikális egyszerűségében a pavilion egy anyagtalan jelenséggé válik, majdhogynem délibábbá, amely a sima felületein megragadja a 370 éves palota diszkrét szépségét” – mondják az építészek.

„A földszinten a látogatók az emlékmű páratlan variációjával találkoznak, felnézve, pedig saját magukat fogják látni a döntött mennyezeten” – tette hozzá a Pezo von Ellrichshausen.

Echo pavilon

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek