A cápakirály

A jacht felszerelése két vízeséssel, egy hangszigetelt mozival és egy 6 méter hosszú végtelen medencével válik teljessé. Négy hosszú év munkálatait követően végre kihajózott Rossivani legnagyobb és legújabb szuperjachtja. A 230 láb, azaz 70 méter hosszú jármű ez év január 15-én hagyta el először az olasz hajógyárat, hogy meghódítsa a tengereket.


A korábban Cápa Király néven futó projekt, ez az acélszerkezetű monstrum végül a Polaris nevet kapta, amely találó, hiszen a legextrémebb sarki körülményekhez is jól alkalmazkodik. A jégosztályú Polarist egy magánügyfél rendelte, és bár elsősorban óceánkutató, luxusból nincs hiány rajta.

RossiNavi - Polaris
A Polaris külső és belső tereit a Team for Design tehetséges vezetője, Enrico Gobbi tervezte. A szuperjachtot tiszta, elegáns vonalak jellemzik, és egybefüggő fekete ablakai nem csak kívülről nyújtanak vizuális élményt – belülről zavartalan, elsöprő kilátást adnak a tengerre.
A Polaris 1,542 tonnatartalmú belső tere a megrendelő rendkívül kifinomult ízléséről árulkodik. A luxusmárkájú textilek, bútorok és anyagok összessége olyan hangulatot áraszt, amely Rossivani szavaival élve „fényűző és egyedülálló, ugyanakkor meleg és otthonos”.

RossiNavi - Polaris
A Polaris hat tágas kabinjában egyszerre 12 vendég, tíz személyzeti kabinjában pedig egy 17 tagú személyzet fér el. Természetesen a tulajdonos lakosztálya a legfigyelemreméltóbb: külön fedélzettel, privát terasszal és egy hihetetlenül megnyugtató vízeséssel rendelkezik.

RossiNavi - Polaris
A szuperjacht további szolgáltatásai közé tartozik egy második vízesés, egy hangszigetelt mozi terem a főfedélzeten, és egy 6 méter hosszú, úgynevezett végtelen medence, valamint egy wellness központ, melyben egy teljes felszereltségű konditerem, szauna, hammam, masszás szoba és egy jógaterem található. Ezek mellett marad elég hely hat jet ski és két segédhajó számára is – melynek egyike egy egyedülálló, 10 méteres limuzin segédhajó Rossivanitól.

RossiNavi - Polaris
A jármű modern dízel-elektromos meghajtása jobb teljesítményt és alacsonyabb fogyasztást biztosít. A Polaris maximum sebessége 17 csomó, és 15 csomós utazósebességgel 6000 tengeri mérföldet tesz meg. Dinamikus horgonyzórendszerének köszönhetően probléma nélkül indul útnak a karibi melegben és a sarkvidéki mínuszban egyaránt.

RossiNavi - Polaris

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek