Vörös téglaszobrok

A kínai Dongfengyun városban, Luo Xu művész megalkotta a jellegzetes vörös téglaszobrok sorozatát. A CCD által létrehozott épület követi a terület jellegzetes tervezési nyelvét, ugyanakkor megalapozza saját egyedi identitását is. Az art deco elemek sorozatával az új épület egy mega art installációként jelenik meg és szinte hullámzik az ég felhőivel együtt.

Luo Xu  - CCDEgyetlen acélrúd vagy szög használata nélkül az egész szerkezet helyi vörös téglából áll és harmonikusan beolvad a természetbe. A CCD elkészítette az épület belsejét szilárd homlokzatok, ívelt kontúrok és megdöbbentő magasságban beállított térfogatok kialakításával.

Luo Xu  - CCD

A belső tér kiterjeszti a külső természetes íveket, amelyeket nagy fesztávú boltívek és magas födémek jellemeznek. Kerek nyílásokat vájnak ki a tetőkre annak érdekében, hogy beengedjék a fényt. Ezek a nyílások egyenletesen oszlanak el az egész épületben, lehetővé téve a látogatók számára, hogy megtapasztalják a nappali fény és a felhő árnyékok kölcsönhatását.

Luo Xu  - CCD

A fény kiemelt szerepet játszik a koncepcióban, az összes tervezési elemet a tetőablakok helyzete alapján rendezik el. A természetes fény rávetítése a durva téglákra, amelyek jól illeszkednek a puha mesterséges világításhoz és az ízléses berendezéshez, hipnotizáló környezetet teremt, amely arra ösztönzi a vendégeket, hogy lépjenek kapcsolatba a térrel és a természettel.

Luo Xu  - CCD

A CCD csapat az épület ívelt vonalait alkalmazza a teljes belső térre is, aminek minden cikkét műalkotásnak tekintik. A bejáratnál található ívelt acéllemez a vendégeket a belső térbe vezeti, miközben művészi vonzerőt kölcsönöz a fantázia kiváltására közben a virágzó zöld növényzet élénkíti hangulatot.

Luo Xu  - CCD

Egy pixelezett szobor kerül beépítésre a térben, inspirációt merítve a városban lévő, túristák által kedvelt „buddha keze” szoborról. Ezenkívül egy emberi fejnek tűnő szövött műalkotást is elhelyeznek az étteremben, amely a helyi emberek bölcsességét szimbolizálja, végül egy absztrakt „felhő” szobor ami végtelen kombinációkat és lehetőségeket rejt.

Luo Xu  - CCD

Luo Xu  - CCD

Luo Xu  - CCD

Luo Xu  - CCD

Luo Xu  - CCD

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek