A dizájn mesterműve

A luxusórák világában innovatív szellemiségéről ismert Hublot bemutatta az MP-10 Tourbillon Weight Energy Systemet, amely úttörő módon eltér a hagyományos óraszerkesztési normáktól. Ez a kivételes fekete óraszerkezet kihívást jelent a konvenciókkal szemben azáltal, hogy görgős kijelzőt, kör alakú járástartalékot és ferde tourbillon-t alkalmaz, amelyet két lineáris súly hajt.


Az MP-10 Tourbillon Weight Energy System a design mesterműve, lekerekített szögekkel és áramvonalas megjelenéssel. Zafírkristálya bepillantást enged a benne rejlő bonyolult szerkezetbe, bemutatva a Hublot elkötelezettségét a kifinomultság és a legmodernebb design iránt.
Ez az avantgárd alkotás jelentős mérföldkövet jelent a Hublot MP sorozatában, amely öt évnyi elkötelezett kutatás és fejlesztés eredménye. A lenyűgöző 592 alkatrészből álló exkluzív időmérő mindössze 50 darabra lesz limitálva.
A hagyományoktól való egyik legszembetűnőbb eltérés a hagyományos mutatók hiánya. Ehelyett az MP-10 négy forgó kijelzővel büszkélkedhet. A felső rész mutatja az órákat és a perceket, a láthatóságot pedig egy láthatatlan nagyítóüveg fokozza. A középső részen a kör alakú, zöld és piros zónákkal jól láthatóan jelzett járástartalék látható. Az alsó részen a másodpercek közvetlenül a ferde tourbillon ketrecen jelennek meg.
Ebben a szokatlan kialakításban maga a szerkezet egyszerre szolgál az óra motorjaként és számlapjaként, így az idő leolvasása egyedülálló és gördülékeny módon történik. A piros és zöld kéttónusú tárcsa kiegészíti a fekete alumínium görgőkön lévő fehér lakkozott tipográfiát, minden egyes jelzéshez piros háromszögletű jelöléssel.
Az MP-10 felhúzási rendszere eltér a hagyományos óraművektől, mivel nincs lapos számlap és tok hátlapi rezgősúly. Az egyedi kialakítás és a függőleges időleolvasási irányultság érdekében a Hublot mérnökei újragondolták a felhúzási mechanizmust. A központi architektúra két oldalán elhelyezett két fehérarany blokk szabadon mozog egy függőleges tengely mentén. Az ütközések elkerülése érdekében a Hublot egy fejlett lengéscsillapító rendszert valósított meg.

Ez a két függőleges súly egy fogaslécbe kapcsolódik, lehetővé téve a kétirányú felhúzást, és biztosítva az MP-10 számára a 48 órát meghaladó járástartalékot. A kézi felhúzást a 12 óránál található korona segíti, míg az időbeállítás a tok hátlapján található második korona segítségével történik, hogy az óra folyékony kialakítása megmaradjon.
Az MP-10 külseje illeszkedik a figyelemre méltó szerkezethez. A két darab fényes, mikrofúvott titánból készült tok modernitást sugároz. A tok tetején található zafírüveg a Hublot innováció iránti elkötelezettségét bizonyítja, három tengelyen ferde síkokkal. Az integrált fekete gumiszíj egyszerre ad stílust és kényelmet, amelyet egy titánból készült felhúzható csat rögzít. Az 54,1 mm hosszú, 41,5 mm széles és 22,4 mm vastagságú MP-10 3 ATM 30 méter vízállósággal rendelkezik, amely egyesíti az eleganciát a praktikummal.
Az MP-10 Tourbillon Weight Energy System by Hublot, a 910.NX.0001.RX referenciaszámmal, jelentős, 275 000 eurós árcédulát parancsol. Az innováció és a luxus elsőszámú példájaként áll az órák világában, a hagyományos óraszerkesztési normáktól való eltérést bemutatva.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek