A fekete búvár

Mivel az egységesen fekete órák óriási népszerűségnek örvendenek, az Omega bemutatta híres búvárórájának koromfekete változatát, a Seamaster Diver 300M Black-et.

A svájci márka a kerámia sokféleségét és a fekete szín különböző árnyalatait feltérképezve arra törekedett, hogy az órát minden, a búvárórák esetében elengedhetetlen funkcióval ellássa. A 43,5mm x 14,47mm matt tok fekete kerámiából készült, és az egyirányban forgatható lünettán – a lézerrel ablált fekete kerámiagyűrűn – domború, csiszolt búvárskálával rendelkezik. A korona és a hélium szelep szintén fekete kerámiából készült.

Seamaster Diver 300M Black
A kerámia számlapot karcálló, polírozott zafírkristály óvja, és bár teljesen fekete, bármilyen körülmények között könnyedén leolvasható: a búvárskála antracit Super-LumiNova réteggel, a számjelölések, mutatók és a 12 óránál látható pont pedig PVD-réteggel van bevonva. A perc- és óramutató valamint az index kéken, a lünetta és a másodpercmutató pedig zölden világít.

Seamaster Diver 300M Black
A számlapnak szinte minden elemét ablálták. Az ikonikus hullámmintától kezdve az indexeken keresztül az Omega-jelig minden dombornyomással készült, ahogy a búvárskála is a lünettán.
Az áttetsző zafírkristály hátlapon bepillantva megpillantjuk az automatikus Master Chronometer Calibre 8806-ot, melynek 55 órás járástartaléka van, óránkénti rezgésszáma pedig 25 200. A szabad rugózású egyensúlynak és szilikon rugóknak köszönhetően a 15000 gauss erősségű mágnesességnek is ellenáll.

Seamaster Diver 300M Black
Az óra polírozott matt kerámia csattal ellátott fekete műanyag szíjat kapott, és 30 bar nyomásig (tehát 300 méter mélységig) vízálló. 2021. júliustól 8700 eurós (áfával) vagy 8650 dolláros (forgalmi adó nélkül) áron a miénk lehet.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek