Hullámszék

A „mawj” arab szó, hullámot jelent, tehát a név egyértelműen utal a MEAN (Middle East Architecture Network) 3D nyomtatott székének különleges megjelenésére.

Igazság szerint, mivel a minimál stílusú bútordarab tervezőjét, Riyad Joucka-t a Dubai partján hullámzó Arab-tenger vize ihlette meg, a név már nem is lehetne találóbb.

Mawj
A Mawj a kényelem, stabilitás és ergonómia kulcsszavai mentén fedezi fel a bútornyomtatás technikájában rejlő lehetőségeket. Az egyedülálló, egyetlen anyagból kialakított széket a Nagami gyártotta, 6mm szélességű polimerből.

Mawj
Riyad Joucka

Minden ellentétes rétegen átfordul a felület, amitől hullámos forma alakul ki és fodrozódás jön létre az anyagon. A redőzés a szék közepén a legintenzívebb és a szélek felé a legenyhébb, melynek következtében igen masszívvá válik a darab.

MawjEgy könnyű és minimális mennyiségű anyagból előállítható szék, ami a jövő bútorgyártásáról árulkodik. Persze nem ez az első 3D nyomtatással készült lakberendezési tárgy, hiszen létezik már nyomtatott tárgyaló asztal és függő lámpa is.

Mawj

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek