Építészet Hírek

Nyomtatott lakópark

Az ICON, a nagyméretű 3D-nyomtatás úttörője, megosztotta a legújabb híreket a Lennar házépítő céggel közösen 3D-nyomtatott és a Bjarke Ingels Group / BIG által közösen tervezett 100 otthonos közösségéről. Az ICON csapata már bizonyította Vulcan építési technológiáinak sikerét egy 2021-ben nyomtatott négy otthonból álló fejlesztéssel, amelyet a House Zero követett, amely az év elején készült […]

Design Építészet Hírek

Fiktív otthon

A párizsi 3D-művész, Nicholas Préaud éteri digitális otthont tervezett, amelyet szolid, álomszerű esztétika jellemez. A projekt a skandináv Nordic Knots szőnyeggyártó cég és a New York-i székhelyű ARJÉ életmódmárka együttműködésének, a két ellentétes kreatív világ érzékeny összehangolásának eredménye.

Design Hírek

„Szörny a lábadon”

Stephan Henrich német tervező és építész munkássága az építészet, a design és a robotika területeit metszi. Stuttgarti tervezői stúdióját és robotlaboratóriumát vezeti, és építészeti szerkezetek gyártását automatizáló robotikai eljárásokat fejleszt.

Építészet Hírek

Három meg nem épült Frank Lloyd Wright-ház

Angi és a Neomam Studios rekonstruálták Frank Lloyd Wright amerikai építész három meg nem épült házát 3D-s alaprajzokban. Frank Lloyd Wright úttörő szerepet játszott az amerikai építészettörténet alakításában, és épületei, hatása és kollektív képzelete révén tovább él. Figyelemre méltó, hogy 1171 építészeti alkotásának több mint fele soha nem öltött szilárd formát, és bár néhányuk időnként […]

All Tech Design Hírek

3 csík, 3 D

Az Adidas a Marcolin szemüveggyártó céggel együttműködve egy limitált példányszámú, 3D CMPT névre keresztelt futurisztikus napszemüveget készít.

All Tech Design Hírek

3D nyomtatású tetőrendszer

Az UCL Bartlett építésziskolájának hallgatói újrahasznosítható műanyagokból készített 3D nyomtatású, több anyagból álló rendszert fejlesztettek ki építészeti-tervezés mesterképzésük részeként. A „Metaplas” névre keresztelt projekt merev és rugalmas hőre lágyuló műanyagokat használ, hogy geometriai redőkön keresztül strukturális rendszert hozzon létre. A felhasználásának bemutatására a hallgatók csapata a londoni Euston állomásán alkalmazta a tervet, ahol hullámzó tetőt […]

Design Hírek

Betonbútor 3D-ben

Philipp Aduatz tervező az osztrák Incremental3d gyártóval együttműködve készítette el a 3D nyomtatott bútorkollekciót, ami betonból áll.

Design Hírek

Hullámszék

A „mawj” arab szó, hullámot jelent, tehát a név egyértelműen utal a MEAN (Middle East Architecture Network) 3D nyomtatott székének különleges megjelenésére.