A győzelem a Louis Vuittonban utazik

Egy év szünet után a Monacói Nagydíj visszatér a Forma-1-es naptárba. És hogy mindezt stílusosan tegye, a Louis Vuittonhoz fordult.


Az Automobile Club de Monaco és az ikonikus francia luxusház hétfőn közös sajtóközleményben jelentette be többéves együttműködését. A verseny 78. kiadásától kezdve a motorsport egyik legbecsesebb trófeája saját, elbűvölő Louis Vuitton táskát kap.

Louis Vuitton
Az először 1929-ben megrendezett Monacói Nagydíj a világ egyik legrangosabb autóversenye, amely a Le Mans-i 24 órás és az Indianapolis 500-as futammal együtt a motorsport nem hivatalos hármas koronáját alkotja. A 3379 méteres versenypálya 19 kanyarjának mindegyikét ábrázoló arany trófeát Ayrton Senna, Graham Hill, Michael Schumacher, Alain Prost és legutóbb, 2019-ben Lewis Hamilton is elhódította már.
Az idei trófeát május 23-án adják át, és egy fényűző, méretre szabott ládában érkezik. A Párizs külvárosában található Asnières műhelyében kézzel készített luxustáska a ház ikonikus monogramos vásznával van borítva, amely itt a monacói zászlóval megegyező vörös árnyalatban pompázik. A bőrönd elejét egy hatalmas “V” betű is díszíti piros és fehér csíkokkal.
“300 km/h sebességgel a falak között ez az a Forma-1-es nagydíj, amelyet minden versenyző meg akar nyerni” – mondta Michael Burke, a Louis Vuitton elnök-vezérigazgatója egy nyilatkozatban. “Büszkék vagyunk arra, hogy csatlakozhatunk a bajnoksághoz, és együtt kezdhetjük el írni a történelem egy darabját.”

Louis Vuitton
A partnerség az első alkalom, hogy a Louis Vuitton együttműködik az Automobile Club de Monacóval, de ez messze nem a márka első közreműködése a sport világában. A divatház tavaly ősszel az NBA Larry O’Brien bajnoki trófeája számára tervezett egy hasonló ládát. A világbajnokság és a francia nyílt bajnokság trófeái számára is készített már hordtáskákat. Ahogy a márka szereti mondani: “A győzelem a Louis Vuittonban utazik”.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek