Széltorony

A Squall Tower egy futurisztikus koncepciójú felhőkarcoló, amely egyesíti a futurisztikus esztétikát az önfenntartó funkcionalitással.

A “Squall” szó hirtelen viharra utal, amely a szélsebesség hirtelen megnövekedésével jár együtt, ez a torony ebben a kontextusban kapta a nevét.

Squall Tower

Ez a koncepciótorony egyesíti a formát, a funkciót és az elemeket, hogy egy futurisztikus, függőleges szélturbina alakú épületet hozzon létre. Tehát alapvetően nem csak egy szélturbina mechanizmusát utánozza, hogy saját áramot termeljen, hanem mindezt stílusos módon teszi. Úgy néz ki, mintha ez az épület egy központi tengely mentén forogna, hogy az alján lévő turbina energiát termeljen.

Squall Tower

A Squall Towert a függőleges szélturbinák ihlették. Három csavarodó tömege van, amelyeket egy központi gerinc tart össze. Ennek a gerincnek minden egyes ága egy-egy padlólemezt, az emeletek közötti függőleges kapcsolatot tart, és egy forgó alaphoz kötődik. Ez azt jelenti, hogy ez a forgó torony lehetővé teszi a lakók számára, hogy élvezzék a gyönyörű dubaji sziluett változó kilátását, miközben energiát termel.

Squall Tower

A Hayri Atak építészeti tervezőstúdió szerint a Squall Tower koncepciója harmonikus hozzáállást mutat helyzetét és formáját tekintve. Ez a torony a széliránytól függően önállóan forog, ez a forgás segít a saját felhasználásra szánt villamos energia előállításában. Mindez a technikai mechanizmus a szerkezeten belüli fő gerincben zajlik.

Squall Tower

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek