A lenyűgöző roadster

Álmodtál már arról, hogy olyan autót vezetsz, amely a klasszikus brit kellemet az olasz eleganciával ötvözi? A Morgan valóra váltotta ezt az álmot az új Midsummerrel, egy lenyűgöző roadsterrel, amely a legendás Pininfarina dizájnházzal való együttműködésből született. Ez a limitált példányszámú szépség az időtlen kézműves mesterséget ötvözi a modern kifinomultsággal, és egy olyan autót hoz létre, amely valóban egyedülálló.


Az olasz Riviéra által inspirált Midsummer karosszériája elegáns barchetta stílusú. A tető nélküli és minimális szélterelővel ellátott, sima, áramló vonalak és a kézzel formázott fapanelek az 1950-es évek szellemét idézik. Nem csoda, hogy mind az 50 példányt máris elkapkodták a lelkes vásárlók.
A motorháztető alatt a Midsummer a BMW 3,0 literes soros hathengeres turbómotorjával dübörög, amely erőteljes 335 lóerőt biztosít. Ez az erőforrás nyolcfokozatú automata sebességváltóval párosítva izgalmas, mégis kifinomult vezetést biztosít. Bár a Midsummer nem a nyers sebességről szól, az alig több mint 998 kg könnyű súlya élénk teljesítményt ígér.
A Morgan modern, ragasztott alumíniumból készült CX-generációs platformja szolgál az autó gerinceként, míg a Michelin Pilot Sport 5 abroncsokba csomagolt rozsdamentes acél ékezetek és 19 colos könnyűszerkezetes kovácsolt kerekek teszik teljessé a feltűnő megjelenést. Belül a Midsummer a régit és az újat ötvözi kézzel készített analóg műszerekkel, digitális vezetői képernyővel és masszív alumínium középső kormánykerékkel. A továbbfejlesztett Sennheiser audiorendszer és az új műszerfali kezelőszervek egy kis high-tech luxust kölcsönöznek.
A Midsummer egyik legbájosabb tulajdonsága a fa használata. Laminált teakfa veszi körül a kétüléses pilótafülkét, és minden egyes autó bonyolult fa alkatrészeinek elkészítése több mint 30 órát vesz igénybe. A kézzel készített alumínium karosszériaelemek több mint 250 óra aprólékos munkát igényelnek, ami a Morgan kézművesség iránti elkötelezettségét mutatja.
A Midsummer júliusban debütál a 2024-es Goodwood Festival of Speed-en, a gyártás pedig még idén megkezdődik. A 200 000 dollár körüli árcédulával rendelkező gyönyörű autó nem lesz megvásárolható az Egyesült Államokban, mivel nem rendelkezik szélvédővel. Ez azonban nem akadályozta meg az amerikai rajongókat abban, hogy megvásárolják tengerentúli lakhelyükre.
A Morgan és a Pininfarina együttműködése mérföldkő a Morgan 115 éves történetében. A Midsummer nem csupán a karosszériaépítés ünnepe, hanem bepillantást enged a Morgan formatervezési nyelvének jövőjébe. Nem szeretnél egy kört tenni a brit hagyományok és az olasz stílus tökéletes keverékével?

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek