“A lila ruhás nő”

Michael Fux, a neves autógyűjtő, aki arról ismert, hogy furcsa fényezésű álomgépeket szerez be, most egy egyedi lila Hispano Suiza Carmen Boulogne-nal bővítette technicolor flottáját.

A figyelemfelkeltő hiperautót a hétvégén mutatták be Fuxnak az exkluzív Amelia Island Concours d’Elegance-on. Bár az amerikai vállalkozónak már több mint 160 mutatós négykerekűje van, a hírek szerint ez lesz az első elektromos járgánya. Ez egyben az első Boulogne, amely amerikai földre kerül.

Hispano Suiza Carmen Boulogne

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Hispano Suiza Carmen Boulogne ezen egyedi változatát első ügyfelünknek szállíthatjuk az Egyesült Államokban, és mindezt az Amelia Island Concours d’Elegance alkalmával tesszük, így megmutathatjuk a világnak, és különösen az amerikai piacnak, hogy mire képes a Hispano Suiza” – mondta Miguel Suqué Mateu, a Hispano Suiza elnöke egy nyilatkozatban.

Hispano Suiza Carmen Boulogne

A Boulogne a spanyol márka 2019-ben bemutatott Carmen EV-jének gyorsabb, erősebb utódja. A 2020-ban bemutatott, nulla károsanyag-kibocsátású közúti rakéta elképesztő 1114 lóerő leadására képes a hátsó kerekekre szerelt négy villanymotoron keresztül. Az autógyártó szerint a Boulogne-ból mindössze 24 példány készül majd.

Hispano Suiza Carmen Boulogne

A hónapok óta készülő hiperautót a Hispano Suiza barcelonai csapata a gyűjtő különleges igényeihez igazítva, egyedi megrendelésre készítette. A szénszálas karosszéria egyedi lila árnyalatban készült el, amelyet „Ocean Song Rose” néven emlegetnek, és amelyet a Fux azonos nevű kedvenc virága ihletett. Sőt, Fux még egy ilyen rózsát is küldött a tervezőirodának, hogy pontosan reprodukálni tudják az árnyalatot.

Hispano Suiza Carmen Boulogne

A csillogó külsőt „Birkigt White” akcentusok és egy magasfényű fekete hűtőrács kontrasztja alkotja, amelyen a Hispano Suiza logója díszeleg. A fényezett alumínium könnyűfém keréktárcsák további fényt kínálnak. Az utasteret eközben a „Birkigt White” színhez illő bőr borítja, a fejtámlákra pedig a modell neve van hímezve.

A Fux egymásra épített garázsában sok más szemet gyönyörködtető modell mellett egy narancssárga Rolls-Royce Cullinan és egy rózsaszín McLaren 720S is található. EV ide vagy oda, a lila hiperautó otthon érezheti magát a garázsában.

Előző cikk
Következő cikk

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek