Stílusos utazás

A kaliforniai székhelyű cipőtervező, George Esquivel és a német Tutima óragyártó egyesítette erőit, hogy megalkossák a luxus kiegészítőkből álló tökéletes együttest az utazók számára.

A duó egy teljes készletet alkotott, amely tartalmazza a Tutima Patria Dual Time órájának két bőrszíjjal (az egyik duplán tekeredik a csukló köré) felszerelt, egyedi kiadású Patria Dual Time óráját, egy bőr óratartót, valamint egy pár hozzá illő csizmát. Mindegyik Vachetta bőrből, az Esquivel Los Angeles-i műhelyében készült.

Esquivel + Tutima Compass

A partnerség természetes volt. Esquivel, aki kézzel készített bőrcsizmáiról és bőrcipőiről ismert, régóta rajong az órákért és gyűjtője is, aki nagyra értékeli a bonyolult kézműves munkát. Gyakran vásárol órákat üzleti életének különleges mérföldköveihez, és az egyik korai, 2009-es vásárlása egy Tutima volt bordó színű számlapokkal. „Amikor megtudtuk, hogy George szenvedélyesen gyűjti az órákat, és személyes tapasztalata van a Tutima-val, tudtuk, hogy ő lesz a tökéletes partner az együttműködéshez” – mondta Gustavo Calzadilla, a Tutima USA elnök-vezérigazgatója egy nyilatkozatban. „Fontos volt, hogy olyan kollekciót hozzunk létre, amely tökéletesen képviseli a Tutima és Esquivel által egyaránt belénk oltott finom kézműves munka értékét, és az ő alkotói útján is ugyanazt az odaadó erőfeszítést és a részletekre való odafigyelést találtuk, mint a Tutimánál.”

Esquivel + Tutima Compass

A cipész bőráruk úgy készülnek, hogy kiállják az idő próbáját. Az ebben az együttesben kínált Chelsea csizmát kézzel varrták, húzták és festették (nemcsak a felsőrészen, hanem a lécen és a talpon is) egy 100 lépést igénylő folyamat során. Az alkalmazott festés patinává alakul, amely minden párat egyedivé tesz. Az Esquivel + Tutima Compass kollekció minden bőrdarabját ezzel a színezési technikával kezelték.

A kézművesség nagyon fontos a Tutimánál is, ahol az órák nagy gondossággal készülnek a pontosság és a minőség érdekében a németországi Glashütte-i székhelyű gyárban. A 43 mm-es, rozsdamentes acélból készült Patria Dual Time a Caliber 619 óraművel van felszerelve, amely 65 óra járástartalékkal és kettős idő funkcióval rendelkezik. A zafírkristályos hátlapon keresztül látható, kézzel megmunkált napraforgómintával díszített óramű különleges ívű, kézzel készített oszcillációs rendszerrel rendelkezik. Hasonlóképpen, a 18 karátos rózsaarany mutatói szintén kézzel készültek, és egy opálos fehér ezüst számlap felett helyezkednek el.

Esquivel + Tutima Compass

Mindegyik, mindössze 25 darabra limitált szett 16 900 dollárért vásárolható meg. A darabok külön-külön nem kerülnek értékesítésre. A Tutima + Esquivel Compass kollekcióra a Los Angeles belvárosában található Esquivel műteremben, a Newport Beach-i Gary’s-ben, valamint a Tutima USA és az Esquivel Shoes weboldalain lehet lecsapni.

Ez is érdekelhet

A legfrissebbek